Kuriérske služby kolabujú! Pošta nám pokazila Vianoce, sťažujú sa zákazníci
23 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Zákazníci hromžia a pošta nestíha! Nápor balíkov vo vianočnom období nie je nič nové, no tento rok sa k tomu ešte pridružil predvianočný lockdown a katastrofa je na svete. 

Zmena na poslednú chvíľu

Tohtoročný počet zásielok poštu aj kuriérov naozaj zaskočil. Štátna Slovenská pošta aj niektoré kuriérske spoločnosti preto zmenili na poslednú chvíľu termíny dodania zásielok. To urobilo škrt cez rozpočet mnohým zákazníkom.

Sociálne siete v týchto dňoch zaplnili rozčúlené komentáre Slovákov. „Sľúbil som si, že sa budem snažiť byť lepší a tolerantnejší človek, ale toto mi nedá. Slovenská pošta je výborný príklad toho, prečo je štát najhorší vlastník čohokoľvek. Čo sú Vianoce prvýkrát v histórii?“ - napísal na svojom instagramovom profile známy bloger Dalibor Rakoczy.

Slovenská pošta v stanovisku pre médiá už pred pár dňami oznámila, že mení dátumy, po ktorých už nebude garantovať dodanie balíkov do Vianoc. Dovtedy pritom sľubovala, že balíky stačí podať do 20. decembra. Tento termín však padol a otázny je aj dátum podania do 18. decembra, píše portál 1pluska.sk.

Slovenská pošta nestíha! Doručenie balíka do Vianoc už negarantuje
Slovenská pošta v piatok pre médiá oznámila, že je nútená zmeniť dátumy garancie doručenia balíkov do Vianoc.. Donedávna totiž práve pošta vyhlasovala, že ak podáte balík 20. decembra, do Vianoc ho doručí. Ako to teda je aktuálne, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Zaúradovala karanténa doručovateľov

S rovnakým problémom bojujú aj niektoré kuriérske spoločnosti. Na internete sa kopia sťažnosti klientov, niektorí čakajú na svoju zásielku aj celé týždne.

Najväčšia firma Slovak Parcel Service (SPS) tiež upozornila na zmeny k aktuálnym dodacím lehotám zásielok. Nepriaznivá pandemická situácia totiž zasiahla aj ich doručovateľov.

Dotklo sa to najmä kuriérov z Bratislavy a okresu Malacky, ktorí museli v dôsledku koronavírusu ísť do karantény. To narušilo pravidelnosť kuriérskych služieb.

Regulačný úrad vyčíslil, o koľko sa domácnostiam zdvihnú ceny tepla
Mesačné náklady na teplo narastú slovenským domácnostiam v priemere o 4,39 eura, no s výraznými rozdielmi v rámci Slovenska. Niekde si priplatia aj vyše 19 eur. Takmer 75 % tepla dodaného domácnostiam v budúcom roku bude s nárastom nákladov do päť... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | TASR

Odstavili infolinku

„Z tohto dôvodu môže dôjsť k meškaniu zásielok, za čo sa ospravedlňujeme. Vzniknutú situáciu intenzívne monitorujeme a robíme všetko pre to, aby sme zásielky doručili adresátom čo najskôr, no vzhľadom na exponovanosť našich kuriérov, ktorí v súčasnom období pracujú na 200 percent, nemôžeme v uvedených regiónoch garantovať doručenie zásielok do Vianoc,“ informovala SPS. 

Keďže infolinku pred Vianocami vypli, odporúčajú svojim klientom, aby navštívili webovú stránku, všetky informácie im poskytnú prostredníctvom elektronického formulára.

Ako budú počas sviatkov otvorené obchody? Prinášame veľký PREHĽAD
V predvianočnom období viaceré obchodné reťazce upravujú otváracie hodiny. Ako budú otvorené známe hypermarkety a supermarkety na Slovensku? Portál 24dnes.sk prináša kompletný prehľad. Billa Dňa 24. 12. 2021 (piatok – Štedrý deň) – väčšina... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.