Rakúske mesto najíma „lovcov ľudí“! Budú pokutovať nezaočkovaných
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Mesto Linz hľadá zamestnancov, ktorí budú mať za úlohu vymáhať pokuty od tých, ktorí nie sú ochotní dať sa zaočkovať proti Covidu. Nábor prichádza niekoľko týždňov pred rozsiahlym mandátom na očkovanie, píše portál RT.

Pre niekoho práca snov
Úspešní kandidáti budú udeľovať pokuty, spracovávať odvolania a prijímať opatrenia proti tým, ktorí neuhradia pokutu za neočkovanie, uvádza pracovný inzerát. Ten zverejnilo mesto. V úvodnom riadku sa hovorí, že práca bude vyhovovať tým, ktorí „majú radosť z práce s legislatívou a administratívnymi postupmi“.
 
Tvrdá drina zamestnancov bude odmeňovaná mesačne platom od 2 774 eur. Aby sa fyzická osoba kvalifikovala na túto prácu, musí mať rakúske občianstvo, byť absolventom strednej školy, byť odolná a pripravená pracovať nadčas, bez záznamov v registri trestov a v neposlednom rade mať platné potvrdenie o očkovaní alebo zotavení z Covidu.
 

Okrem toho budú mať ženy v konkurencii prednosť pred mužmi s porovnateľnou kvalifikáciou.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/nemecko-vyse-10-000-ludi-na-masovych-demonstraciach-proti-koronovym-vladnym-opatreniam-a-povinnemu-ockovaniu-videa

Mesto s najnižšou zaočkovanosťou v krajine

O Linzi, ktorý je domovom 200-tisíc obyvateľov, je známe, že má najnižšiu mieru zaočkovanosti proti Covidu v Rakúsku. Podľa webovej stránky sledujúcej vydávanie digitálnych potvrdení o očkovaní v krajine doteraz dostalo kompletnú dávku vakcíny proti Covid len 63 % obyvateľov mesta.

Začiatkom decembra sa vládnuci konzervatívci a dve z troch opozičných strán dohodli, že do 1. februára 2022 zavedú povinné očkovanie proti Covidu pre všetkých Rakúšanov, s výnimkou osôb mladších ako 14 rokov alebo tých, ktorí majú zdravotné dôvody.

Obrovské pokuty každé tri meciace

Tí, ktorí sa nechcú očkovať, môžu očakávať vysokú pokutu každé tri mesiace. Ak sa jednotlivec v priebehu roka bude brániť očkovaniu, podľa správ z médií by mohol za 12 mesiacov zaplatiť celkovo 3 600 eur.

Rakúsko je prvou krajinou v Európe, ktorá oznámila rozsiahly mandát na očkovanie pre všetkých svojich občanov. Viedeň bola tiež prvou na svete, ktorá v novembri zaviedla prísnu celoštátnu blokádu špeciálne pre neočkovaných, aby sa o niekoľko týždňov neskôr rozšírila aj na očkovaných občanov. Blokáda vypršala 12. decembra, ale neočkovaní Rakúšania majú stále zakázané vychádzky, ktoré nie sú nevyhnutné.

Facka britskej verejnosti: Uniknutá fotografia z párty počas lockdownu zvyšuje tlak na Johnsona (FOTO, VIDEO)
19 ľudí v záhrade, víno a jedlo na stoloch. Uprostred lockdownu v 2020 sa britský premiér Boris Johnson zúčastnil na záhradnej párty na Downing Street. Ďalším dôkazom je fotografia, ktorá bola teraz zverejnená, píše nemecký Der Spiegel. Britský... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.