Jaroslav Polaček: Štátna organizácia ÚVO šikanuje celú krajinu, volá sa to SABOTÁŽ
22 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

"V Miškolci  to ide, v Košiciach, žiaľ, nie," hovorí primátor Košíc Jaroslav Polaček a poukazuje na šikanovanie zo strany Úradu pre verejné obstarávanie. Je presvedčený, že štátna organizácia nešikanuje len Košice, ale celú krajinu. A to sa už podľa neho nazýva SABOTÁŽ. O čo ide a prečo si to myslí, vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti.

"Dnes, žiaľ, nemám pozitívne správy, bagre ani robotníkov na stavbe juhovýchodného obchvatu Košíc zrejme tak skoro neuvidíme. Dnes popoludní to verejnosti oznámil minister dopravy Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR. Mne volal tesne predtým, takého rozčúleného som ho ešte nepočul a to sme od jeho nástupu do funkcie v roku 2020 v pravidelnom kontakte, pretože sa pravidelne informujeme o dopravnych projektoch…," píše Polaček.

V príspevku pripomína, ako ho pred dvoma mesiacmi primátor z Miškolca zavolal na otvorenie 57 km dlhej diaľnice z Miškolca k našim hraniciam. Polaček píše, že aj spolu s maďarským premiérom Orbánom sa potešili, že Košičania budú mať nielen diaľnicu do Bratislavy, ale prakticky do celej západnej Európy.

V tej dobe primátor Košíc predpokladal, že do konca roka sa začne stavať aj juhovýchodný obchvat Košíc na rýchloceste R2. "Ešte za jednofarebnej Ficovej vlády jej predstavitelia vyhlasovali, že celý tento úsek rýchlocesty R2-ky od Šace cez Hanisku, Krásnu až po Košické Olšany bude kompletne v prevádzke od roku 2018," vysvetľuje. 

Zároveň dodáva, že neskôr sa to posunulo, stavať sa malo v roku 2018 a v roku 2021 odovzdať. Upozorňuje tiež na to, že medzitým ešte predchádzajúci minister dopravy Ersék rozdelil tento úsek aj kvôli zrýchleniu jeho výstavby na dve časti a ako prvá sa mala začať robiť spojnica R4-ky a D1 od Šebastoviec, resp. Hanisky po Košické Olšany.

Mainstream už zrejme nevládze klamať o podiele nezaočkovaných, konštatuje aktivista
Denník Sme "zabúda" v reportážach o covide uvádzať podiel nezaočkovaných! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý politik a aktivista. SME už nevládze klamať? "Čo sa to deje v kontrahovanej tlači? Ani čiarka o tom, koľko z... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Košice po dvoch rokoch sú na nule

"Nebolo to ideálne, ale aspoň sa vyhlásila súťaž na dostavbu tohto úseku. Máme tu záver roka 2021, skoro dvojročné ťahanice ohľadom jej vyhodnotenia a po dnešnom rozhodnutí UVO sme v bode nula. Sledoval som tlačovku pána ministra dopravy Doležala, z ktorej vyplynulo, že ÚVO v podstate kvôli dvom chýbajúcim slovám v súťažných podmienkam zrušil celú rozbehnutú súťaž.

Neviem, či existuje ešte nejaká iná krajina v Európe, kde by sa niečo také mohlo udiať. Toto nepochopiteľné rozhodnutie ÚVO ide proti zvýšeniu bezpečnosti dopravy v našim meste," vysvetľuje primátor mesta Košíc.

Podľa Jaroslava Polačeka ešte nedávno mali prísľub, že najneskôr v roku 2025 sa vybudovaním úseku R2 odľahčí doprava v meste a namiesto tisícov tranzitujúcich osobných a nákladných áut sa zlepší v Košiciach životné prostredie a život obyvateľov.

Zdôrazňuje, že zasiahli do toho úradníci na ÚVO a Košice budú musieť ešte dlhšie čakať, pokiaľ kamióny budú môcť jazdiť po novej rýchloceste okolo Torysy a nie cez Zelený dvor Prešovskú cestu, Južné nábrežie alebo Barcu.

"Zostáva mi už len dúfať, že odvolanie ministerstva dopravy voči tomuto rozhodnutiu bude úspešné. V opačnom prípade sa ešte dlhé roky budeme obávať počúvať dopravné správy z nášho mesta aj s ich pravidelným evergreenom o nehode pri moste VSS. Tam aj akékoľvek drobné ťuknutie dokáže negatívne ovplyvniť dopravu v celom meste a spôsobí obrovské kolóny, ktoré nám strpčujú život pri ceste MHD alebo vlastným autom do škôl a zamestnania," píše Polaček.

Kto navrhol za osobnosť roka sudkyňu, ktorá odsúdila Dušana Kovačika?
Kto by mal byť osobnosťou roka? Pre Denník N odpovedalo niekoľko osobností. Kým niektorí hovorili aj pre verejnosť neznámych menách, šéfka neziskovej organizácie Nadácia Zastavme korupciu za osobnosť roka navrhla sudkyňu Špecializovaného trestného... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Sabotáž 

V závere príspevko konštatuje: "Žiaľ, to, čo sa nedávno stalo realitou medzi Miškolcom a slovenskými hranicami, je v Košiciach nateraz nedosiahnuteľné. Už bývalý premiér Dzurinda rád hovoril, že kde je vôľa, tam je cesta. V Maďarsku bola vôľa a majú už aj cestu. U nás žiaľ obe chýbajú. UVO dlhodobo šikanuje mestá a obce. Mohol by som za Košice už napísať knihu. Neexistuje projekt, ktorý by nám UVO na dlhé mesiace nezablokovalo."

V komentároch dodáva: "Dnes vidím iný fenomén. Štátna organizácia nešikanuje len Košice, ale celú krajinu. To sa už nazýva SABOTÁŽ."

Ľuboš Blaha: Generál Lučanský opovrhoval Hamranom! Slovensko nikdy nezabudne
"V týchto dňoch celé Slovensko s hrôzou sleduje, ako dehonestuje slovenskú políciu jej prezident Štefan Hamran. Šikanuje záchranárov, terorizuje opozíciu, zastrašuje ľudí a používa slovník ako pohonič. Keby to videl generál Milan Lučanský, krútil... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.