Kto navrhol za osobnosť roka sudkyňu, ktorá odsúdila Dušana Kovačika?
21 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Kto by mal byť osobnosťou roka? Pre Denník N odpovedalo niekoľko osobností. Kým niektorí hovorili aj pre verejnosť neznámych menách, šéfka neziskovej organizácie Nadácia Zastavme korupciu za osobnosť roka navrhla sudkyňu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelu Zálesku.

Podľa Zuzany Petkovej sudkyňa Záleská spoločnosť rozdeľuje, ale jej postupy sú podľa Petkovej obdivuhodné, pretože nepodlieha tlaku. 

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kovačika odsúdila práve sudkyňa ŠTS v Pezinku, Pamela Záleská na úhrnný 14-ročný nepodmienečný trest s minimálnym stupňom stráženia. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Rozsudok nie je právoplatný.

Pamela Záleská čelila kritike najmä opozície. Robert Fico hneď potom, ako bol Kováčik odsúdený, vyjadril Fico svoje závažné podozrenia a šokoval verejnosť tým, že podal na samosudkyňu trestné oznámenie. Na tlačovej besede koncom septembra Robert Fico vyhlásil: "Ideme šíriť, čo sudkyňa navystrájala. Ako poškodzovala práva, ako si vymýšľala a zavádzala. Rozsudok musela mať napísaný dopredu. Nemohla to napísať počas víkendu. Išla s tým, že presne vedela, aký rozsudok bude dávať, lebo toto bola jej politická úloha. Aby mohol Matovič kričať, že toto je tá spravodlivosť, po ktorej sme volali, a takto to bude na Slovensku fungovať," dodal vtedy Fico.

Petková si myslí, že Záleská rozdeľuje spoločnosť, ale byť osobnosťou roka si zaslúži, pretože odoláva podľa nej zločincom a tlaku rôznych záujmových skupín.  

Fico: Ideme šíriť, čo sudkyňa Záleská navystrájala. Ako poškodzovala práva, vymýšľala si a zavádzala
Róbert Fico na tlačovej konferencii reaguje na najaktuálnejšie politické otázky po neúspešnom odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. Počas tlačovej konferencie spomína aj snahu belgických orgánov zamiesť prípad Chovanca pod koberec. A venuje sa... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD