Vyjadrenie Roberta Kaliňáka: Je to nadpráca polície a zneužitie právomoci. Smer bude žiadať vyvodenie zodpovednosti
16 | 12 | 2021 I Ján Papuga

K zadržaniu Roberta Fica sa vyjadril exminister vnútra a advokát právneho tímu Smeru Robert Kaliňák. Video nájdete na ereporte.

Podľa neho k spáchaniu trestného činu nedošlo a ide o nadprácu polície, ktorá je k takýmto zásahom nútená. Okrem toho na obmedzenie poslanca treba súhlas Národnej rady Slovenskej republiky. Ten, samozrejme, polícia nemá, teda ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa. Fico bude podľa neho čoskoro prepustený. Budú žiadať o vyvodenie zodpovednosti.

Podľa Kaliňáka boli pri organizácii sprievodu autami po Bratislave protestu dodržané všetky opatrenia. Podľa neho sa snažia zastrašiť opozíciu a občanov. Niečo podobné sa stalo na proteste záchranárov. Tí mali najprv transparenty proti Hegerovi. Po troch hodinách na polícii hovorili už proti Ficovi.

Robert Fico tesne pred predvedením na políciu: To je nevídané. Cieľom podľa neho bolo zmariť protestné podujatie
Vážení čitatelia, prosím, ospravedlňte zníženú kvalitu ilustrácie, dostali sme ju priamo z procesu predvádzania Roberta Fica na políciu. Kým sme však uverejnili článok, video bolo z FB stiahnuté. "Takto vyzerá demokracia v priamom prenose" -... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ivan Brožík