Fica prepustili. Vyjadril sa pred Sasinkovou
16 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Róberta Fica, predsedu opozičného Smeru - SD krátko po zadržaní prepustili. Pred policajným oddelením na Sasinkovej v Bratislave sa zoskupilo viacero novinárov a priaznivcov Smeru. Pre nich sa Fico vyjadril.

Fico sa vyjadril, že tak, ako neoprávnene zadržiavajú obvinených vo väzbe, rovnako neopodstatnene zadržali aj jeho samého.

Svoje zadržanie považuje za absurdné a smiešne, jeho cieľom bolo zastrašiť ho. Ešte pred protestom ho obklopila skupina policajtov, zadržali ho a bol obvinený z trestného činu podnecovania.

To všetko sa robí, podľa Fica, na pokyn ministra vnútra Romana Mikulca podozrivého z úplatku, na pokyn špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, čo je zase odsúdený zločinec. Takto podľa neho vyzerá demokracia počas tejto vlády.

Pripomenul, že pred Prezidentský palác chceli umiestniť pomník s nápisom, že tu odpočíva demokracia. Fico je zvedavý, čo bude teraz hovoriť Čaputová a Heger, keď sa tak zastávajú demokracie v iných krajinách.

Fico zdôraznil, že chceli pokojným spôsobom upozorniť na situáciu v krajine. Napriek tejto skúsenosti neplánuje porušiť nariadenia zvolávaním riadneho protestu. Avšak budú dôrazným spôsobom upozorňovať na to, čo sa deje. Rozlúčil sa so slovami: „Ja sa nebojím.“

Pozrite si vyjadrenia politikov k zadržaniu Roberta Fica
Ako sme už informovali, polícia zadržala Roberta Fica! Stalo sa tak tesne pred ohlásenou protestnou jazdou z Tyršovho nábrežia Mostom SNP, až pred Prezidentský palác. Čo si o tomto "hrdinskom počine našej polície myslia politici? Peter Pellegrini,... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balaskova