Lavína vo Veľkej Fatre má druhú obeť
14 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Lavína, ktorá spadla v pondelok (13. 12.) vo Veľkej Fatre nad obcou Liptovské Revúce, má druhú obeť. Telo nebohého skialpinistu našli v utorok horskí záchranári. Potvrdili to na svojej webovej stránke. Prvého zasypaného muža vyhrabali spod snehu ešte v pondelok, no rovnako už bez známok života.

Na mieste zasahovalo 32 profesionálnych horských záchranárov so siedmimi psami z oblastných stredísk Veľká Fatra, Nízke Tatry, Západné Tatry a zo strediska lavínovej prevencie. Ako informovali, telesné pozostatky vykopali z hĺbky približne 1,5 metra. V súčinnosti s letkou ministerstva vnútra ich transportovali na Donovaly, kde ich odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a pohrebnej službe.

Lavína spadla v oblasti Suchej doliny, medzi vrchmi Ostredok a Krížna. Svedkovia nehody začali pátrať po dvoch osobách v lavíništi, no ani jeden z mužov nemal lavínový vyhľadávací prístroj, čo znemožňovalo ich rýchlu lokalizáciu. Ministerstvo vnútra v utorok odporučilo turistom a skialpinistom sledovať informácie o lavínovom nebezpečenstve v slovenských horách, ktoré každý deň aktualizuje Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby. Návštevníci hôr by podľa rezortu vnútra nemali zabudnúť ani na lavínovú výbavu.

Predstaviteľov záchranárov odviezla spred parlamentu Mikulcova polícia!
Toto by si nedovolil ani Biľakovský totalitný režim! Protestujúcich záchranárov pred parlamentom pokutovala polícia a ich predstaviteľov zbalila a odviezla. Slovenskí záchranári upozorňujú na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.