Klub 500: To nie je štátna pomoc, to je PODRAZ od vlády!
13 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

To nie je pomoc ale podraz! Takto zhodnotili členovia združenia zamestnávateľov Klub 500 nové pravidlá štátnej pomoci.

Nespokojní kompetentní

Obnovená štátna pomoc nie je skutočnou pomocou. Je podrazom voči tým, ktorí tvoria pracovné miesta, hľadajú aj počas lockdownu spôsob, ako udržať zamestnanosť a chod podniku. Myslia si to členovia združenia zamestnávateľov Klub 500 o nových pravidlách štátnej pomoci, ktoré v nedeľu (12. 12.) predstavil premiér Eduard Heger spolu s ministrom práce Milanom Krajniakom a ministrom financií Igorom Matovičom, informuje portál cas.sk.

Podľa opatrenia 3B majú majú mať po novom nárok na štátny príspevok iba prevádzky, ktoré boli z dôvodu sprísnenia protipandemických opatrení ku koncu novembra zatvorené, zaznamenali pokles tržieb o viac ako 40 percent a zamestnávajú do 50 zamestnancov. 

Je to diskriminačné!

Podľa Klubu 500 je takto nastavená schéma štátnej pomoci diskriminačná tak pre prevádzky, ktoré mali nižší pokles tržieb, ako aj pre spoločnosti, ktoré zamestnávajú viac ako päťdesiat ľudí.

Drobova katastrofa s Arrivou pokračuje, každý hlupák by to zvládol lepšie!
Za daných podmienok vie podnikať každý hlupák! Pardon, každý nie. Poslanec parlamentu a predseda strany Život Tomáš Taraba sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pustil do fiaska župana Juraja Drobu s prímestskou autobusovou dopravou a firmou... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

"Premiér pri predstavovaní štátnej pomoci deklaroval, že štát myslí na prevádzky postihnuté lockdownom. Prečo však diskriminuje tých, ktorí majú pokles menší ako 40 percent? Prečo diskriminuje podnikateľov a podniky, ktoré majú viac ako 50 zamestnancov a zaznamenali pokles tržieb? Prečo môžu pomoc čerpať len zavreté prevádzky? Je množstvo firiem, výrobcov a dodávateľov, ktorí sú priamo zasiahnutí, aj keď zatvorení neboli," upozornil výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.

Úplne sa to míňa účelu

Z pohľadu Klubu 500 je pomoc na udržanie pracovných miest "investícia" štátu na zabezpečenie svojich budúcich príjmov, z ktorých krajina funguje. Obnovená štátna pomoc v tomto zmysle nie je podľa Gregora skutočnou pomocou, ale „podrazom voči tým, ktorí tvoria pracovné miesta, hľadajú aj počas lockdownu spôsob, ako udržať chod podniku“. 

Ak totiž podnik udrží pracovné miesto a zamestnanca neprepustí, ten neskončí na úrade práce a nebude odkázaný na dávky od štátu. "To, čo v nedeľu predstavila vláda, sa však podľa nás úplne míňa svojmu účelu," pripustil Gregor. Klub 500 žiada pomoc prehodnotiť a zahrnúť do nej aj firmy s nižším poklesom tržieb ako 40 percent a zamestnávajúce aj viac ako 50 ľudí.

Doktor Sabaka prekvapuje - ako je to teda s nevyhnutnosťou ďalšieho očkovania?
Známy lekár, MUDr. Peter Sabaka publikoval na svojom konte na sociálnej sieti zaujímavý text. Či skôr názor. Upokojuje pred politickou i mediálnou panikou v súvislosti s variantom koronavírusu Omikron. Vlastne, inými slovami odkazuje, že ďalšie... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.