Doktor Sabaka prekvapuje - ako je to teda s nevyhnutnosťou ďalšieho očkovania?
13 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Známy lekár, MUDr. Peter Sabaka publikoval na svojom konte na sociálnej sieti zaujímavý text. Či skôr názor. Upokojuje pred politickou i mediálnou panikou v súvislosti s variantom koronavírusu Omikron. Vlastne, inými slovami odkazuje, že ďalšie očkovacie šialenstvo u už zaočkovaných je fakticky zbytočné. 

(Pre snahu o zachovanie odborného posolstva redakcia HD do textu MUDr. Sabaku nijako nezasiahla, pridala iba medzititulky.)

Bunková imunita funguje inak

"Väčšina odborníkov sa domnieva, že pred ťažkým priebehom COVID19 chráni hlavne bunková imunita. Kým neutralizačné protilátky sa viažu na malý úsek S-proteínu zvaný receptor binding domain (RBD), ktorý funguje ako kľúč k odomknutiu naších buniek, čím zabraňujú nákaze. Bunková imunita funguje inak. Prejaví sa až po tom, čo vírus vstúpi do bunky a začne sa v nej množiť. Postihnutá bunka na svojom povrchu vystaví súčiastky vírusu (v rátane S proteínu) aby imunitné bunky spoznali že je nakazená."

Naša telesná imunita je dôležitejšia, ako očkovanie

"Najdôležitejšiu úlohu pri bunkovej imunite zohrávajú CD-8 T bunky, ktoré spoznajú vírusové súčiastky a napadnutú bunku zlikvidujú, čím zabránia rychlemu a nekontrolovanému  šíreniu infekcie v oraganizme. Hoci T bunky vstupujú na scénu až po tom, ako vírus napadne naše bunky, oproti neutralizačnym protilákam majú veľkú výhodu. Nezameriavajú sa totiž len na malý úsek S proteínu (RBD), ale rozpoznávajú aj rôzne iné úseky S proteínu. Sú teda oveľa menej ovplyvnené mutáciami vírusu."

Očkovanie funguje aj proti Omikronu

"Omikron variant obsahuje väčšinu problematických mutácií v RBD úseku. Preto ho neutralizačné protilátky po vakcinácii alebo prekonaní choroby neutralizujú asi 30x menej. Ostatné useky S proteínu sú ale mutáciami ovplyvnené len minimálne. Čo to znamená? Znamená to že bunková imunita po očkovaní bude proti omikronu stále fungovať a ochráni nás pred tažkým priebehom ochorenia." Píše na sociálnej sieti doktor Sabaka.

Pozn. red. MUDr. Peter sabaka pridáva aj link na podnetnú štúdiu. Nájdete ju TU

Medzititulky red. HD.

Sprístupnené dokumenty Pfizeru odhaľujú až 160 tisíc vedľajších účinkov vakcín!
Dokumenty vydané Úradom pre potraviny a liečivá (FDA) odhaľujú, že výrobca liekov Pfizer zaznamenal na svoju vakcínu proti Covid-19 v prvých mesiacoch od jej uvedenia na trh takmer 160 000 nežiaducich reakcií! Dokumenty získala skupina lekárov,... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

___________________

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.