Vládna koalícia zmení opatrenia Vianočných návštev
12 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Minister práce, sociálych vecí a rodiny Milan Krajniak v relácii RTVS O 5 minút 12 uviedol, že vláda zmení všetky prijaté opatrenia tak, aby ľudia smeli cez Vianoce navštevovať všetkých svojich blízkych či príbuzných.Jej obsah priblížil refresher.sk.

Vládna koalícia zmení opatrenia tak, aby mohli ľudia na Vianoce navštíviť blízkych, hovorí minister Milan Krajniak (Sme-rodina) Návštevy by podľa jeho slov nemali mať podobu takzvaných uzatvorených bublín. Tiež odporúča, aby sa napríklad pred návštevou starých rodičov, alebo iných osôb dali testovať. Minister sa ospravedlnil za (chaos), ktorý vznikol pri témach o návštevách. „Pán minister zdravotníctva Lengvarský to povedal trochu nešťastne." opísal situáciu ohľadom uvoľnenia opatrení.

Ďalej pokračoval vo svojom monológu „Klesá nám pozitivita testov, klesajú nám počty ľudí v nemocniciach a klesajú nám aj výjazdy sanitiek. To znamená, že opatrenia zafungovali," uviedol  Milan Krajniak s tým, že konečne došlo k „zalomeniu krivky“. „A my sme ich celý čas robili preto, aby ľudia mohli mať normálne Vianoce." 

Maďari kritizujú Igora Matoviča. Bolo by vhodné odísť - so sklonenou hlavou (Felvidek.ma)
O slovenskej politickej kultúre píše maďarský denník Felvidék.ma. Podľa Felvidék.ma je politická kultúra na Slovensku ako Columbova žena. Každý o nej hovorí, ale zatiaľ ju nikto nevidel. "Parlamentné a mimoparlamentné prejavy politikov nemajú nič... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Milan Krajniak v relácii O 5 minút 12 však neuviedol ako presne budú návštevy cez Vianočné sviatky vyzerať. Závisieť to podľa neho bude od presného znenia, s ktorým príde minister zdravotníctva. Tiež si nemyslí že by vianočné návštevy mali mať podobu takzvaných uzatvorených bublín zložených z dvoch domácností, ako to bolo vlani o takomto čase.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.