Harabin: Čaputová ako bojovníčka proti korupcii? U nás možné
12 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Bývalý sudca a minister spravodlivosti Štefan Harabin sa na svojom blogu vyjadril k zámeru prezidentky Zuzany Čaputovej bojovať proti korupcii.   

„Najvplyvnejšia žena sveta Čaputová ide bojovať proti korupcii, hoci sama má korupčne získanú advokátsku skúšku a celý čas je korumpovaná mimovládnym sektorom,“ začína Harabin zostra. Reaguje na jej výrok: „Korupcia je globálny fenomén a ovplyvňuje všetkých rovnako, podobne ako klimatické zmeny.“

Maďari kritizujú Igora Matoviča. Bolo by vhodné odísť - so sklonenou hlavou (Felvidek.ma)
O slovenskej politickej kultúre píše maďarský denník Felvidék.ma. Podľa Felvidék.ma je politická kultúra na Slovensku ako Columbova žena. Každý o nej hovorí, ale zatiaľ ju nikto nevidel. "Parlamentné a mimoparlamentné prejavy politikov nemajú nič... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Podozrivo získané vzdelanie hlavy štátu

Podľa neho samotná Čaputová korupčným spôsobom získala advokátsku skúšku. V čase keď mala vykonávať koncipientsku prax, mala založenú aj živnosť. Keď to vyšlo najavo počas prezidentskej kampane, narýchlo požiadala o vyškrtnutie zo zoznamu advokátov. Takisto sú pochybnosti o legálnosti nadobudnutia jej právnického titulu, keďže ho dostala bez napísania diplomovej práce. Čaputová stvorila iba tzv. vedecké publikácie, pričom išlo o brožúrky, ktoré majú asi 30 strán banálneho textu.

Spomenúť treba podľa Harabina aj volebnú korupciu, keď na kampaň použila niekoľko násobne viac finančných prostriedkov, než dovoľoval zákon.

Mohli sme sledovať aj to, ako Čaputová „korupčne“ presadila svoju dcéru za modelku u módneho návrhára, ktorý má s prezidentskou kanceláriou exkluzívnu zmluvu na obliekanie prezidentky.

Ďalší expresný podpis Čaputovej
Aj ďalší segregačný návrh Igora Matoviča prezidentka podpísala expresne rýchlo. Štát bude k očkovaniu proti koronavírusu finančne motivovať seniorov vo veku nad 60 rokov. Konkrétne sumami 300 alebo 200 eur v hotovosti. Vo štvrtok o tom rozhodol... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Ovplyvňovanie politiky mimovládkami

Čaputová je však od svojho politického vykreovania systematicky korumpovaná zahraničnými mimovládkami, ktoré jej udelili Goldmanovu environmentálnu cenu, ktorej súčasťou je aj finančná podpora 175-tisíc dolárov, čo je modus operandi, spôsob akým zahraničné mimovládky financujú svojich agentov, ktorí následne kandidujú na najvyššie vládne posty a v týchto funkciách potom slúžia ako marionetky svojim sponzorom,“ píše Harabin.

Svoje tvrdenia dokladá príkladmi zo zahraničia, keď po získaní tejto ceny sa jej nositelia stali politikmi: 1) Luis Macas (Ekvádor), environmentalista a aktivista, po získaní Goldmanovej ceny sa stal ministrom poľnohospodárstva a kandidoval na prezidenta. 2) Marina Silva (Brazília), environmentálna aktivistka, sa stala ministerkou a kandidovala na prezidentku Brazílie. 3) Jean-Baptiste Chavannes (Haiti), aktivista, kandidoval na prezidenta Haiti. 4) Albena Simeonova (Bulharsko), environmentálna aktivistka, stala sa podpredsedníčkou Bulharskej strany zelených. 5) Rudolf Amenga-Etego (Ghana), právnik a environmentalista, stal poslancom parlamentu a politickým lídrom.

Taraba: Čudné praktiky pani Zuzany
Tomáš Taraba (Život) sa na svojom facebookovom statuse vyjadril k tajnému stretnutiu predsedu Hlasu - SD Petra Pellegriniho s prezidentkou Čaputovou, ktorá sa uchyľuje k totalitárskym praktikám. Práve tá, čo chce hovoriť o kritickom myslení. ... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Čaputovú označil za super korupčníčku

Len pár dni dozadu tí istí sponzori, ktorí dali Z.Čaputovej Goldmanovu cenu a dosadili ju do funkcie prezidenta, ju označili vo svojom médiu za jednu z najvplyvnejších žien sveta.

„Čo je len ďalší príklad fungovania tejto mega politickej korupcie. Môže super Korupčníčka, momentálne sediaca na vrchole pyramídy moci, dvíhať zástavu boja proti korupcii?“ pýta sa na záver Harabin.

Český prezident o slovenskej prezidentke: Takto sa prezident nemôže vyjadrovať
Bývalý český prezident Václav Klaus sa vďaka moderátorovi vrátil k vyjadreniu prezidentky Zuzany Čaputovej o tom, že nerozumie svojej krajine. Reagoval tak na komentár moderátora, ktorý si nevie predstaviť, že by toto povedala akýkoľvek hlava... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.