Ostanú veriaci v nemocniciach bez sviatostí?
08 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Pre veriacich, ktorí sú v nemocniciach je dôležité, aby vo vážnom zdravotnom stave dostali pomazanie chorých od kňaza. Nevynímajúc tých pacientov, ktorí v nemocnici ležia s covidom. Aj duchovná služba v nemocniciach sa však musela prispôsobiť zákazu návštev. Topky zaujímalo, ako riešiť túto situáciu.

Zákaz sa na kňazov nevzťahuje

Na prípadných veriacich a ich duchovné potreby pamätajú aj nariadenia. ÚVZ podľa Topiek uviedol, že zákaz návštev na lôžkových oddeleniach nemocníc sa podľa akruálnej vyhlášky nevzťahuje na kňazov, ktorí idú pacientovi poskytnúť pomazanie chorým alebo umierajúcim. Kňaz je však povinný dodržiavať opatrenia, ktoré si stanovilo konkrétne zariadenie.

Zaočkovaný kňaz

Univerzitná nemocnica v Bratislave má podmienku, že takáto návšteva kňaza u ich pacientov je možná, pokiaľ je kňaz zaočkovaný, informovala Topky.sk jej hovorkyňa, Eva Kliská. 

Katolíci slávia prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie
Veriaci katolíckej cirkvi slávia v stredu prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Znamená, že Pannu Máriu ako budúcu matku svojho syna Boh pri jej počatí uchránil od dedičného hriechu, ktorý má až do krstu každý človek. Vďaka tomu... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Nie len nemocnice

Aj samotná cirkev vychádza v ústrety veriacim.  "Máme na celom území zacvičených kňazov, ktorí vedia používať ochranné oblečenie a všetky potrebné pomôcky, a sú k dispozícii, keď treba ísť na covidové oddelenie," uviedol hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.