Chmelár: Od morálneho gýča k nemorálnej lži! Koho to charakterizuje?
09 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Výroba falošného imidžu prezidentky Čaputovej sa začína na nerozoznanie podobať na symbol morálneho gýča Havla. Konštatuje to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, politický analytik a publicista Eduard Chmelár. 

V týchto dňoch oslovili Chmelára v súvislosti s 10. výročím smrti Václava Havla s anketou, čo nám priniesol havlizmus. "Havlizmus je pre mňa symbolom morálneho gýča, konformizmu s imperiálnou politikou USA a spektakulárneho podvodu, ktorý zo statočného politického väzňa vyrobil „významného mysliteľa“ a „svetoznámeho dramatika“, ktorým v skutočnosti nikdy nebol." Odpovedal publicista.

A hoci Zuzana Čaputová podľa Chmelára ani zďaleka nedosahuje formát osobnosti Václava Havla, výroba jej falošného imidžu sa na neho začína na nerozoznanie podobať.

Medzi najvplyvnejšie ženy sveta

Časopis Forbes zaradil slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú medzi „100 najvplyvnejších žien sveta“. Na tom by podľa Chmelára ešte nebolo nič, čo by stálo za komentár, aj keď účelovosť podobných ankiet je dobre známa.

Forbes však vo svojom zdôvodnení napísal, že Zuzana Čaputová „svojím vplyvom pomohla v roku 2018 rozpútať protesty, ktoré po vražde novinára venujúceho sa politickej korupcii donútili k odstúpeniu vtedajšieho premiéra Roberta Fica“.Zacitoval z vplyvného časopisu publicista.

Eduard Chmelár: Lož sa dá poraziť len pravdou, nie zákonom. Na koho politológ reaguje?
Falošné správy tu boli vždy! Upozorňuje na to vo svojom článku v denníku Pravda historik, politický analytik a publicista Eduard Chmelár. To len ministerka Kolíková z nich chce zrazu spraviť trestný čin. Kolíkovej zákon Trestným činom najnovšie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Asi nejaký paralelný vesmír

"A tu sa už treba pýtať, či žijeme v nejakom paralelnom vesmíre, v ktorom si pamätáme všetko inak," zafilozofoval Chmelár.

"Je pravdou, že Zuzana Čaputová si na smrti dvoch mladých ľudí urobila politickú kariéru, ale vo februári 2018 ju ešte nikto nepoznal a už vôbec si nemôže privlastňovať zásluhu na rozpútaní protestov „Za slušné Slovensko“," dáva veci na pravú mieru publicista a historik.

Zároveň sa pýta, ako k tomu príde taký Juraj Šeliga alebo Andrej Kiska? "Necítia sa teraz dotknutí a opomenutí za svoje historické zásluhy? A čo taká Karolína Farská, ktorá si medzitým stihla dokončiť aspoň maturitu – keď už Zuzana Čaputová nestihla dokončiť advokátske skúšky..."

Kováčik nenechá odmietnutie sťažnosti ústavným súdom len tak
Bývalý špeciálny prokurátor Kováčik sa ide sťažovať Európskemu súdu pre ľudské práva v Štrasburgu za to, že ho držia vo väzbe. Od slovenských ústavných sudcov žiadal, aby ho prepustili na slobodu a priznali mu odškodné 10-tisíc eur. Informáciu... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Vyrábané účelovo

Podľa Chmelára je zrejmé, že tieto bájky nevznikajú náhodne a sú vyrábané politicky účelovo. Hovorí však, že nie je jeho úlohou ani štýlom špekulovať, kto je za tým.

"Ale keďže pani prezidentka sa nebránila ani dodatočne vyfabrikovanému mýtu o líderke boja proti pezinskej skládke, nepredpokladám, že by protestovala ani proti takejto lži. Jej úplne stačí, že sa opája predstavou, že nám ju závidí celý svet... Gratulujeme," uzavrel Chmelár.

Čo hovorí Ústavný súd na očkovanie?
"Na žiadosť o poskytnutie informácie, koľko sudcov a zamestnancov Ústavného súdu SR je očkovaných proti covid-19 sa náš kolega dočkal nasledovnej informácie: Ústavný súd v rozsahu pôsobnosti zákona o slobode informácií touto informáciou... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.