Matovič je opäť premiérom?!
02 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Takýto omyl sa dlho nestal, upozornil Nový čas. Alebo ide o zbožné želanie úradníka Úradu vlády? V stredu schválila vláda návrh odmeňovať 500-eurovým poukazom dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať. Následne to išlo ako návrh na skrátené legislatívne konanie do parlamentu.  

V návrhu zákona si Matovič s Hegerom opäť otočili úlohy, ako vtedy 1. apríla. Líder OĽaNO sa vrátil do kresla premiéra a Heger, politik z dúbravského paneláku, sa opäť poslušne vrátil na ministerstvo financií. Tak to aspoň vyplýva z návrhu novely zákona, ktorý v stredu vláda predložila na rokovanie parlamentu.

Branislav Becík: Do kedy budeme trpieť Slováci túto vládu?
Za necelý mesiac tu máme najkrajšie sviatky v roku," hovorí Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou. Podľa neho na rodiny zo Slovenska čakajú najťažšie sviatky za posledné roky. "A nie z pohľadu drahých darčekov pre svoje deti, alebo... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

O novele zákona č. 67/2020 Z. z., ktorou sa zavádza 500-eurový bonus pre očkovaných seniorov má hlasovať parlament v zrýchlenom konaní. Pod zákonom sú za vládu len dva podpisy: Prvý patrí Igorovi Matovičovi, ktorý je na tomto zásadnom dokumente uvedený ako „predseda vlády Slovenskej republiky“, pod ním sa nachádza podpis Eduarda Hegera, titulovaného opäť ako „podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky“.

Nevedno, či ide o nostalgiu či sen úradníka, alebo bol niektorý z administratívnych pracovníkov na veľmi dlhej dovolenke a nestihol sa oboznámiť s aktuálnou situáciou.

Reprofoto zdroj NR SR | Igor Matovič premiér 2021

Zneužila poslankyňa Hatráková svoje právomoci?
Cez dieru v systéme sa poslankyňa Katarína Hatráková (OĽaNO) mohla dostať k mimoriadne citlivým informáciám. Zákonodarkyňa si vyžiadala na sociálnom úrade spis detí v prípade, do ktorého je zaangažovaná. Podrobnejšie informovali Hospodárske... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!