Futbalista Pelé vzdal poctu legendárnemu Maradonovi!
28 | 11 | 2021 I Denis Merva

Dve legendy, ktoré sa síce na ihrisku v zápase nikdy proti sebe nepostavili, no rivalita a súboj o prívlastok najlepšieho futbalistu bol známym! Informovali dobrenoviny.sk

Edson Arantes do Nascimento, známy pod menom Pelé je brazílsky profesionálny futbalista, ktorý vzdal poctu zosnulému Diegovi Maradonovi pri príležitosti prvého výročia jeho úmrtia. 

"Jeden rok bez Diega. Priatelia navždy," napísal brazílsky futbalista pod fotku s Maradonom na sociálnej sieti Instagram. Aj keď sa nikdy legendy nestretli na futbalovom ihrisku no ako sme spomínali súťažili o prívlastok najlepšieho futbalistu vôbec! 

"Svet stratil legendu. Dúfam, že jedného dňa si zahráme futbal spolu v nebi,"napísal Pelé v deň, kedy Mardona svet opustil.

Jeden z najlepších svetových futbalistov histórie obliekal dresy Argentinos Juniors, Bocy Juniors, FC Barcelona, SSC Neapol, FC Sevilla a na sklonku kariéry Newell's Old Boys a opäť Bocy Juniors. Maradona sa narodil 30. októbra 1960 na chudobnom predmestí Buenos Aires vo štvrti Villa Fiorita. So svojimi troma sestrami a dvoma bratmi vyrastal v skromných podmienkach a väčšinu času trávil na ulici, kde už ako malý chlapec predvádzal futbalové finesy. Jeho nadanie si práve priamo na ulici všimol tréner detského tímu Estrella Roja. Za Argentínu odohral 91 zápasov a strelil v nich 34 gólov.

Bývalého šéfa českého futbalu Miroslava Peltu odsúdili na 6 rokov!
Vysoké tresty v kauze športových dotácií! Súd uložil bývalému šéfovi českého futbalu Miroslavovi Peltovi šesť rokov väzenia, voči rozsudku sa odvolal! Známy je jeho výrok: „Všetko bolo cinknuté.“ Bývalý šéf českého futbali Miroslav Pelta si dnes... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Denis Merva