Bývalého šéfa českého futbalu Miroslava Peltu odsúdili na 6 rokov!
26 | 11 | 2021 I Denis Merva

Vysoké tresty v kauze športových dotácií! Súd uložil bývalému šéfovi českého futbalu Miroslavovi Peltovi šesť rokov väzenia, voči rozsudku sa odvolal!

Známy je jeho výrok: „Všetko bolo cinknuté.“ Bývalý šéf českého futbali Miroslav Pelta si dnes vypočul rozsudok, ktorý ho posiela na 6 rokov do väzenia. Dostal päťročný zákaz činnosti v štatutárnych orgánoch korporácií a päťmiliónový peňažný trest. Bývalú námestníčku Simonu Kratochvílovú súd poslal do väzenia na 6 a pol roka, na šesť rokov jej zakázal výkon funkcií vo verejnej správe a dal jej aj dvojmiliónový peňažný trest. 

Obaja sa proti rozsudku odvolali. Naopak ďalších obžalovaných, a to predsedu Českej únie športu Miroslava Janstu, sekretára únie Jana Boháča aj exriaditeľa ministerského odboru športu Zdeňka Breza oslobodil.

Pražský mestský súd dospel k záveru, že Pelta s Kratochvílovou sa pokúsili spôsobiť škodu najmenej v hodnote 175,8 milióna českých korún. Rozsudok nie je právoplatný, možno sa proti nemu odvolať. Podľa sudkyne sa Kratochvílová pokúsila o zneužitie právomoci, o porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku a zjednaní výhody pri verejnej zákazke. Pelta ju potom k týmto činom naviedol. U ostatných obžalovaných súd uviedol, že ich skutky neboli trestným činom.

Zuzana Čaputová v čase krízy nakupuje šperky na mieru!
Šikovná Nataša Štefunková pracuje ako ilustrátorka, kostýmová vývtarnička ale vyrába aj šperky na mieru, napríklad pre pani Čaputovú! Ako je známe naša prezidentka luxusné šperky obľubuje, takmer všetky šperky su vyrobené na zákazku. Zaujímavosťou... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Denis Merva