Uhrík a Mazurek z Poľska: Tu si žijú normálne. Nedajme sa viac klamať! (VIDEO)
27 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia s COVID-19 je podľa niektorých slovenských mainstreamových médií, ktoré kŕmia ľudí poplašnými správami, u nás vraj katastrofálna, ale rovnaká je údajne aj u našich susedov. Ako sa ukazuje, nie je to vôbec pravda.

Médiá a politici s ich „odborníkmi“ neustále „kŕmia“ ľudí informáciami o tom, aká doslova hororová situácia je nielen u nás, ale aj v okolitých štátoch, ba v celej EÚ. Počty nakazených dosahujú podľa nich rekordné čísla, vysoké sú tiež počty mŕtvych, a tak sa prijímajú drastické opatrenia. Ako ale ukazujú vo videu šéf hnutia Republika Milan Uhrík aj s jeho kolegom Milanom Mazurekom, ba aj píšu v statusoch, tak v Poľsku, kde boli hosťami v poľskom parlamente, ktoré vraj tiež dosahuje rekordné čísla, sa vôbec nič dramatické nedeje.

Keď je pri moci normálna vláda, tak sa dá normálne žiť

„Život bez nezmyselných zákazov a lockdownov. Dá sa to! Poľsko je dôkazom. Kým oni si užívajú romantiku vianočných trhov, na Slovensku neschopná vláda zničila a zakázala čo sa dalo. Je to len a len o vláde a o tom, čo jej ľudia dovolia. Poďme do generálneho štrajku!“ konštatuje a vyzýva zároveň v statuse Milan Uhrík. „Žijeme na Slovensku v zlom filme? Priatelia, cirkus ktorý si práve doma zažívame, okolité štáty nezdieľajú. Pozrite sa na nás v centre Varšavy na Vianočných trhoch. Už to musíme zastaviť, nenechajme sa už viac klamať! Generálny štrajk je jediným riešením,“ dopĺňa ho svojím statusom Milan Mazurek.

Ten, kto je plne zaočkovaný, po pol roku akoby ani nebol! (VIDEO)
Naši vládni politici, ale nielen tí, na začiatku tvrdili, že experimentálne vakcíny dokážu vyriešiť problém s COVID-19 a tí, ktorí sa dajú zaočkovať budú chránení a de facto v bezpečí. Ako sa ukazuje, vôbec to nebola pravda, lebo aj zaočkovaní sa... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Obaja republikáni navyše poslali z vianočných trhov vo Varšave veľavravné video aj so štipľavým komentárom. „Priatelia, práve sa nachádzame v centre Varšavy. Neuveríte tomu, ale priamo na vianočných trhoch. Kým na Slovensku zúri tvrdý lockdown, lebo vraj sa situácia už nedá zvládať, ľudia tu žijú normálne a nemajú žiadny problém,“ hovorí Mazurek a ukazuje nielen vianočné stromčeky, ale i plné stánky a ľudí bez rúšok. „Jednoducho pre bežného Slováka niečo neuveriteľné,“ dodáva. „Je to naozaj iný svet. A tu, na príklade Poľska je pekne vidieť, že keď je pri moci normálna vláda, triezva a príčetná, a nie fanatici a magori, tak sa dá normálne žiť a aj zápasiť s vírusom. Na svete ešte existujú normálni ľudia a normálne vlády,“ dopĺňa Milan Uhrík. „Žiadne rúška, davy ľudí, žiadny problém, nádherná scenéria. Niečo neuveriteľné. Nedajme sa už viac klamať a poďme do generálneho štrajku,“ odkazujú obaja republikáni.

Uhrík: To, čo sa deje s vyhláškami teraz je fraška právneho štátu
Opozícia už niekoľko mesiacov tvrdí, že obmedzovať práva občanov pri protipandemických opatreniach iba vyhláškami hygienikov nie je možné. Aj preto celú vec posudzuje Ústavný súd, ktorý ale o nej doteraz nerozhodol. Nad dĺžkou konania krútia... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!