Poplach v Izraeli - nová korona. Všetci nakazení boli zaočkovaní. Európa je v pozore
27 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Variant koronavírtusu objavený v Južnej Afrike bol zaznamenaný aj v Izraeli, ktorý je známy vysokou mierou zaočkovanosti,  informuje epochtimes.de.

Infikovaní boli očkovaní proti COVIDu

Podľa ministerstva zdravotníctva bol tento variant zistený u „osoby, ktorá sa vrátila z Malawi". Dvaja ďalší cestujúci, ktorí prišli domov zo zahraničia, museli ísť do karantény. Všetky tri nakazené osoby boli očkované proti koronavírusu.

Kvôli variantu B.1.1.529 Nemecko a niekoľko ďalších krajín oznámili pozastavenie leteckej dopravy z Južnej Afriky.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Je dôvod na obavy

Juhoafrickí vedci oznámili objav nového variantu koronavírusu vo štvrtok. Podľa vedcov je to „dôvod na obavy". Nie je preto jasné, či je zaručená účinnosť existujúcej vakcíny proti tomuto variantu vírusu. Ten bol doteraz zistený aj v Botswane a Hongkongu u cestujúcich z Južnej Afriky.

Vzhľadom na tento vývoj nemecká vláda v piatok oznámila výrazné obmedzenia leteckej dopravy s Južnou Afrikou. Krajina sa považuje za oblasť s preukázaným novým vírusovým variantom. Podľa ministerstva zdravotníctva bude mať nová klasifikácia pravdepodobne vplyv aj na susedné krajiny Južnej Afriky.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Maximálna opatrnosť

Talianska vláda medzitým oznámila, že uzavrie svoje hranice pre cestujúcich, ktorí boli v posledných dvoch týždňoch v Južnej Afrike, Lesothe, Botswane, Zimbabwe, Mozambiku, Namíbii alebo Eswatini. Minister zdravotníctva Roberto Speranza uviedol, že vedci v súčasnosti skúmajú nový variant. „Zatiaľ sa vydávame na cestu maximálnej opatrnosti."

Aktivácia záchrannej brzdy

Už vo štvrtok večer Británia oznámila dočasné pozastavenie letov do Južnej Afriky a ďalších piatich afrických krajín. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová uviedla, že Európska komisia navrhne členským štátom aktiváciu tzv. záchrannej brzdy, a teda dočasné pozastavenie cestovania do krajín južnej Afriky, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!