Agresia a vulgárne vyhrážky zdravotníkom sa stupňujú - príklad zo Svidníka
27 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zdravotníci neprestávajú byť terčom útokov nielen pacientov, ale aj ich príbuzných. To, čo sa odohralo vo svidníckej nemocnici ale nečakal žiadny z nich.

Personál covidového oddelenia vo Svidníku zažil niečo, na čo zrejme do smrti nezabudne. Podľa portálu tvnoviny.sk čelil veľkému hnevu pozostalých, ktorý trval pre nich predlhých sedem minút. V nemocnici bol počuť plač, krik, ale aj vyhrážky. Zdravotníci sa pred agresívnymi príbuznými museli ukrývať.

Kým prišli policajti, agresívni príbuzní nebohej odišli

Strach a zdesenie zdravotníkov a personálu vo svidníckej nemocnici nastalo po tom, ako tam prišli príbuzní zomrelej pacientky († 50). Už ich príchod autom do areálu naznačoval, čo sa môže stať. Pozostalí potom na vniknutie do nemocnice využili špeciálnu červenú trasu, ktorú má nemocnica vo vnútri objektu. Výťahmi určenými na prevoz covidových pacientov sa dostali priamo pred oddelenie. „Boli hluční, kopali do dverí a vulgárne sa vyhrážali personálu, a to aj ublížením na zdraví. Vraj že sa ešte vrátia a uvidíme, čo sa stane, preto sme zavolali policajtov,“ uviedol riaditeľ nemocnice Slavko Rodák.

„Bola to pacientka do 50 rokov, ťažký stav a progresia bola veľmi rýchla až došlo k jej úmrtiu,“ opísal stav nebohej ženy riaditeľ nemocnice. „Takéto správanie, vyhrážanie sa a vyvršovanie na zdravotnom personále nemocnice, ktorý robí všetko pre to, aby zachránil každý ľudský život, je úplne nedôstojné,“ skonštatoval na záver Rodák. Kým však policajti prišli ochrániť zdravotníkov, agresívna skupina odišla. Policajti teraz situáciu pri svidníckej nemocnici monitorujú častejšie. Nemocnica síce sprísnila opatrenia, ale riaditeľ sa chce obrátiť aj na vojakov. Ich pomoc majú sľúbenú na oddelenia k pacientom a do vakcinačného centra.

Štvrtinový Slovák Krčméry sa sťažuje, že sa mu ľudia vyhrážajú a chcú ho fyzicky napadnúť
28 | 09 | 2021 | Peter Sulek

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!