Médiá: RTVS pristupuje k modernizácii terestrickej distribúcie
26 | 11 | 2021 I tasr

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pristupuje k modernizácii terestrickej distribúcie. Ľudí preto žiada, aby si svoje staršie zariadenia vymenili. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

RTVS ukončí 13. decembra vysielanie svojich televíznych programových služieb v pozemnej, terestrickej distribúcii vo formáte MPEG-2. Po tomto termíne skončí v ponuke verejnoprávneho multiplexu Jednotka SD a programové služby Dvojka SD a Trojka SD sa budú šíriť ďalej už len v efektívnejšom kompresnom formáte MPEG-4, hovorí Pivarčiová.

Matovič prichádza zachrániť Slovensko. Od štátu chce 500 miliónov eur na motiváciu seniorov
Ďalší "úžasný" nápad dnes predstavil na tlačovej besede minister financií Igor Matovič. Potrebuje 500 miliónov eur, aby motivoval dôchodcov k očkovaniu. A tak zároveň zachráni živnostníkov. 500 Eur-ové poukážky budú môcť využiť dôchodcovia na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vypnutie MPEG-2 distribúcie televíznych okruhov v pozemnom vysielaní sa dotkne najmä majiteľov televíznych prijímačov a set-top boxov prvej generácie. "Diváci RTVS, ktorí na sledovanie programov využívajú prijímač, ktorý podporuje výlučne štandard vysielania DVB-T/MPEG-2, respektíve používajú na sledovanie televízor alebo set-top box starší odhadom viac ako šesť až sedem rokov, môžu z dôvodu týchto technologických inovácií o vysielanie svojich obľúbených programov prísť," vysvetlila Pivarčiová.

Ukončenie SD MPEG-2 vysielania je podľa Pivarčiovej nevyhnutné pre efektívnejšie využitie kapacity verejnoprávneho multiplexu. Umožňuje tak RTVS zaradiť novú programovú službu.

"V snahe o skvalitnenie nášho televízneho vysielania prosíme divákov pozemného vysielania, ktorí používajú spomínané staršie typy zariadení, aby si pred 13. decembrom zaobstarali odporúčaný typ televízneho prijímača, respektíve set-top boxu, vďaka ktorému budú môcť vysielanie RTVS sledovať," povedal riaditeľ sekcie techniky RTVS Roman Skřivánek.

Petícia za generálny štrajk proti vláde Hegera a za predčasné voľby
Petícia vyzývajúca odborárov na začatie generálneho štrajku, za účelom okamžitého odstúpenia vlády Eduarda Hegera a vypísania predčasných parlamentných volieb! Predsedom petičného výboru je JUDr. Marek Géci. O čo ide? Táto petícia slúži ako jasný... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová