Zuzana Čaputová v čase krízy nakupuje šperky na mieru!
24 | 11 | 2021 I Denis Merva

Šikovná Nataša Štefunková pracuje ako ilustrátorka, kostýmová vývtarnička ale vyrába aj šperky na mieru, napríklad pre pani Čaputovú!

Ako je známe naša prezidentka luxusné šperky obľubuje, takmer všetky šperky su vyrobené na zákazku. Zaujímavosťou a nepovšimnuteľným javom je fakt, že Čaputová si necháva vyrobiť nový exkluzívny kúsok šperku na takmer každú novú spoločenskú príležitosť. V časoch spoločenskej a dá sa povedať pomaly aj finančnej krízy, kedy obyčajní ľudia sporia každé euro bokom len kvôli prichádzajúcim opatreniam a obmedzeniam sa pani prezidentka rozhadzuje. Vo vyhlásení následne vyhukovať ľudu, že boj s pandémiou prehrávame je pomerne nevhodné a na zamyslenie. Úzka spolúpraca prezidenkty so šperkárkou Štefunkovou je už dlhodobá. 

"Osobne sme sa stretli v čase jej kandidatúry na post prezidentky. Priniesla som jej vtedy na ukážku šperky, z ktorých si vybrala viac kúskov a potom ich nosila Spolupráca pokračuje dodnes, z čoho sa teším, pretože si pani prezidentku veľmi vážim a obdivujem," prezradila Štefunková pre pluska.sk

Na otázku z akých materiálov šperky pre prezidentku vyrába odpovedala:

Väčšinou pracujem s prírodnými materiálmi, napríklad perleť, perly, koral, mušle, ale aj so striebrom a zlatom. Využívam aj drahé kamene, strieborné a zlaté kovy. Často ma jeden kameň inšpiruje k celému dizajnu šperku.

Šperkárka ešte na záver prezradila, že pani prezidentka Čaputová jej vo výrobe a dizajne necháva volnú ruku, nakoľko sa často na vkuse zhodnú!