V Malých Karpatoch mesto Bratislava postavilo pozorovňu zvierat Vydrica
25 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Na  prechádzkach bratislavským lesoparkom,si budeš môcť napríklad vychutnať aj pozorovanie divej zvery.S touto skvelou myšlienkou a jej následnou realizáciou sa môže pýšiť naše hlavné mesto.Uvádza na svojom profile primátor.

V lokalite medzi Račou a Mariankou možno práve na teba čaká novopostavená po zorovňa okolitej prírody Vydrica.Ako uvádza primátor Bratislavy Matúš Vallo ide o ďalšie živé miesto v Malých Karpatoch.Zároveň tvrdí, že od začiatku pandémie sa niekoľkonásobne zvýšila návštevnosť lesov v Bratislave a jej okolí,preto ako únik z reality postavili už spomínanú pozorovňu zvierat. „Nová pozorovňa zvierat Vydrica je citlivo zasadená do prostredia krásneho lesoparku, aby mali návštevníci možnosť vychutnať si v pokoji výhľad a pozorovať zver. Zároveň bude slúžiť aj ako posedenie pre okoloidúcich, na občerstvenie alebo ako úkryt pred nečasom. Ide o spoločný projekt hlavného mesta ďalej Metropolitného inštitútu Bratislavy a Mestských lesov Bratislava“ ozrejmil.

Farár odmieta očkovanie. Budú ho riešiť
Slovenský farár búri ľudí proti vakcíne. Sám je pripravený na koronavírus zomrieť. Farár Štefan Kľúčik z obce Bolešov v Ilavskom okrese odhovára veriacich od očkovania a tvrdí, že sám na koronavírus radšej zomrie, než by si mal dal pichnúť vakcínu.... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ako uvádza,pomenovanie pozorovne je odvodené od tamojšej lokality, keďže sa nachádza v území, kde pramení vodný tok Vydrice.Spozorovať tu môžete divú zver, ako napríklad daniele, muflóny, diviaky, líšky alebo bažanty.Útulná pozorovňa má približne 13 štvorcových metrov a vojde sa do nej menšia skupinka ľudí. Malebný „domček,“ ktorý je zasadený do lokality s nepokosenými lúkami, pňami stromov a krovým, ti umožní nesmierne príjemný únik od reality. Vďaka novopostavenej konštrukcii budú návštevníci chránení aj pred dažďom či snehom.Čo zaujme je fakt, že pozorovňu svojpomocne postavili zamestnanci Mestských lesov v Bratislave zo smrekovcových hranolov pochádzajúcich z inej časti lesoparku.

 

Lockdown sa začne už zajtra, bude platiť dva týždne pre všetkých!
Vláda schválila tzv. lockdown pre všetkých! Vyplýva to zo stanoviska koaličnej strany Za ľudí, ktoré poslala médiám. V ňom strana tvrdí, že očkovaní nebudú zvýhodnení a kvôli tomu za sprísnené opatrenia nehlasovala, píše portál HN. "Traja... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

V pešej, prípadne bicyklovej dostupnosti sú ďalšie známe rekreačné miesta ako Pánova lúka, Studnička Zbojníčka a Malý Slavín. S partiou si tu napríklad môžeš oddýchnuť počas túry, alebo uvariť chutný guláš.Čo je chváli hodné táto oblasť celého lesoparku je zaradená do zóny kľudu bez hospodárskej ťažby dreva a v budúcnosti by mala byť súčasťou národnej prírodnej rezervácie Pramene Vydrice.