Lekár Visolajský sa pýta...Zmizli prístroje a s nimi aj ľudia?
24 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

"Sú len dve možnosti, buď nám niekto z našich nemocníc ukradol vyše sto drahých prístrojov na umelú pľúcnu ventiláciu, alebo z našich nemocníc odišlo príliš veľa skúsených lekárov a sestier, ktorí tieto ventilácie obsluhujú," zamyslel sa popredný lekár Visolajský.

Stalo by sa to aj v armáde počas vojny? Pýta sa.

Visolajský použil pre lepšiu ilustráciu príklad, ako by to vyzeralo, ak by sa podobne postupovalo v prípade vojny v armáde. "Roky by sme počúvali od našich vojakov, že máme slabo zabezpečené vojsko, že ich je málo a majú zlé podmienky. Ale vláda by im odkazovala, nech len pracujú, že treba šetriť. Potom by prišla z ničoho nič vojna a minulú zimu by sme s naším chatrným poddimenzovaným vojskom odrazili útok nepriateľa, ale vojna by neskončila a nepriateľ by chystal svoju armádu na nový útok. Vojakom, ktorí boli v bitke zranení ich ministerstvo odmietlo dať adekvátne odškodnenie s odôvodnením, aby to vraj nezneužívali," poznamenal vo svojom výstupe.

"Celý rok, čo nepriateľ očividne chystal svoju armádu, náš veliteľ nespravil pre naše vojsko NIČ, len chodil po kasárňach a presviedčal ich ako treba menej kasární.

Veľa našich vojakov preto opustilo armádu a tí, čo zostali, stále upozorňovali, že ich je čoraz menej.

Vojaci sa preto obrátili na premiéra, ale ten si na nich nenašiel čas, a takmer 4 mesiace tvrdil, že je zaneprázdnený a nestíha sa s nimi stretnúť. Česko, Maďarsko aj Poľsko situáciu pochopili a dali svojim vojakom pocítiť, že si ich vážia a potrebujú ich. Naša krajina strávila rok debatou ako máme veľa kasární. Hoci Česko, Maďarsko aj Poľsko ich majú viac," pokračoval.

Dáva si rečnícku otázku - v armáde a vo vojne si podľa vlastných slov takúto situáciu nevie predstaviť. "A v pandémii a zdravotníctve?,"

Smrť Sebastiánka (†3): Aj ďalší znalci ukázali na zlyhanie zdravotníkov
Najbližší nebohého Sebastiánka Zajaca (†3), ktorý zomrel na konci januára 2017 v nitrianskej nemocnici, sa za svoje nebohé slniečko bijú na súde ako levi. Chcú dokázať, že za jeho smrť môžu zdravotníci, ktorí starostlivosť o neho zbabrali. Teraz im... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Problém s nedostatkom personálu.

Na problém s nedostatkom personálu upozorňujú ľudia z oblasti zdravotníctva už dlhodobo. Prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko už koncom septembra uviedol, že nemocnice sú na tretiu vlnu pandémie ochorenia COVID-19 pripravené po materiálno-technickej stránke lepšie ako na druhú vlnu. Problémom je chýbajúci personál. To sa ukázalo už v druhej vlne a teraz sa to len potvrdzuje.Skonštatoval na záver.