Právnička Krajníková radí: TOTO vám umožňuje zákon a toto vyžadujte!
22 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Do boja so svojvôľou vládnej garnitúry sa púšťa stále viac právnikov. Okrem nášho najznámejšieho antirúškara a antivaxera Štefana Harabina sú to aj Marek Géci, Judita Laššáková či Adriana Krajníková. Nie raz je to boj s veternými mlynmi.

Nielen na Slovensku, ale po celej Európe, ba aj vo svete, sa politici zbláznili do očkovania a tých, ktorí si nechcú dať do tela pichnúť experimentálnu vakcínu stále viac a viac obmedzujú. Právnici im ich protizákonné kroky síce neustále pripomínajú, no nie vždy sú úspešní. Právnička Adriana Krajníková teraz v blogu na portáli zalobyvocistatu.sk nielenže niektoré veci vysvetľuje a dáva právne rady, ale ponúka ľuďom i akési kartičky spotrebiteľa a zamestnanca, ktoré by im mali pomôcť v bežnom živote.

Poučná Kartička slobodného spotrebiteľa a Kartička slobodného zamestnanca

Kartička slobodného spotrebiteľa. Zdroj: Adriana Krajníková

Byť dnes človekom znamená podľa Krajníkovej nemať základné práva a slobody, podstúpiť na sebe experimentálne pokusy a zaradiť sa pod sledovanú totálnu kontrolu. „Dnes už nestačí iba písať a konštatovať, čo sa deje, k tomu je nevyhnutné pripájať praktické rady, postupy a priame právne argumenty, ktorými môžeme bojovať,“ vysvetľuje právnička, ktorej články sú akési právne publikácie, ktoré sú návodom na prežitie. Stručné sú iba kartičky, avšak odporúčam prečítať k ním aj celý text. Iba spoločne tú slobodu vyhráme, inak spoločnosť ostane žiť v dystopickej totalite zapichaných zlomených otrokov a detí s poruchami osobnosti a smutnými očami,“ píše Krajníková, ktorá ponúka Kartičku slobodného spotrebiteľa a Kartičku slobodného zamestnanca.

Krajníková: Niekto má záujem veľký počet ľudí na Zemi zmenšiť
Na Slovensku je stále veľa ľudí, ktorí odmietajú nosiť prekryté horné dýchacie cesty rovnako ako dať sa zaočkovať experimentálnymi vakcínami. A je tiež stále veľa ľudí, ktoré svoje názory menia ako, ľudovo povedané, ponožky. Medzi najznámejších... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Obe sa dajú stiahnuť cez stránku Občianskeho združenia Ochrana ľudských práv a základných slobôd wwww.olpzs.sk. „V prípade nevpustenia vás do prevádzky odovzdajte tam kartičku a napíšte prevádzkovateľovi žiadosť na označenie právnej povinnosti prekrytia dýchacích ciest a preukázania sa potvrdením o absolvovaní očkovania, testovania, prekonania Covid-19 (vzor nájdete na www.olpzs.sk  a pripojte mu tiež kartičku. Bez pochýb neoznačí uvedené ako povinnosti určené vám zákonom, pretože neexistujú. Môžete potom na neho podať trestné oznámenie za poškodzovanie cudzích práv, nátlak a diskrimináciu. Zabezpečte si však k tomu aj dôkazy (nahrávky o nevpustení, svedkov a pod.). Ignorujte toho obchodníka, ktorý namiesto úcty k vám ako klientovi a hosťovi vás za vaše peniaze dehumanizuje,“ konštatuje Adriana Krajníková.

Laššáková: Ustupovať v zmysle "toto ešte vydržíme", nemá význam
Dehumanizácia určitej skupiny obyvateľstva je názov príspevku právničky Judity Laššákovej, ktorý zverejnila na sociálnej sieti. Vyjadruje sa v ňom k videu z Piešťan, ktoré zobrazuje stret policajtov s nakupujúcimi. Myslí si, že vzniknutá situácia... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Predávajúci nesmie  ukladať spotrebiteľovi povinnosti bez právneho dôvodu

Kartička slobodného zamestnanca. Zdroj: Adriana Krajníková

„Obchodník nemôže od vás požadovať podmienky, ktoré vám neurčuje zákon ako vašu právnu povinnosť. Čl. 2 ods. 3 Ústavy v spojení s § 4 ods. 2 písm. a) zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa. Podľa § 4 ods. 2 písm. a) zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa predávajúci nesmie  ukladať spotrebiteľovi povinnosti bez právneho dôvodu. Nielenže tu neexistuje právny dôvod na ukladanie podmienky prekrytia dýchacích ciest, ale neexistuje ani povinnosť prekrytia dýchacích ciest určená zákonom,“ vysvetľuje právnička. „Podľa § 4 ods. 3 zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa predávajúci je povinný vo vzťahu k spotrebiteľovi dodržiavať zásadu rovnakého zaobchádzania v poskytovaní výrobkov a služieb ustanovenú osobitným predpisom (zákon č. 365/2004 Z. z. antidiskriminačný zákon). Predávajúci nesmie odmietnuť predať spotrebiteľovi výrobok, ktorý má vystavený alebo inak pripravený na predaj, alebo odmietnuť poskytnutie služby, ktorá je v jeho prevádzkových možnostiach. Predávajúci teda nesmie neobslúžiť spotrebiteľa z dôvodu neprekrytia dýchacích ciest alebo netestovania na Covid-19, neočkovania proti Covid-19, neprekonania Covid-19, pretože taká právna povinnosť neexistuje,“ prízvukuje právnička.

JUDr. Géci radí, ako riešiť neutíchajúce protiprávne situácie
JUDr. Marek Géci sa dlhodobo venuje markantným porušovaniam práv v súvislosti s protipandemickými opatreniami. Včera zverejnil na svojom facebookovom profile vyše hodinové video, ktorým chce pomôcť ľuďom, čo v súlade s Ústavou i medzinárodným... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ján Papuga

„Podľa § 4 ods. 8 zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa predávajúci nesmie konať v rozpore s dobrými mravmi, za čo sa považuje konanie, ktoré je v rozpore so vžitými tradíciami, a ktoré vykazuje zjavné znaky diskriminácie či vybočenia z pravidiel morálky uznávanej pri predaji výrobku a poskytovaní služby, alebo môže privodiť ujmu spotrebiteľovi pri nedodržaní dobromyseľnosti, čestnosti, zvyklosti a praxe, využíva najmä omyl, lesť, vyhrážku, výraznú nerovnosť zmluvných strán a porušovanie zmluvnej slobody. Predávajúci teda nesmie neobslúžiť z dôvodu neprekrytia dýchacích ciest, netestovania na Covid-19, neočkovania proti Covid-19, neprekonania Covid-19, inak ide o diskrimináciu. Podľa § 23 ods. 1 zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa priestupku sa dopustí ten, kto poškodí práva spotrebiteľa, tým, že poruší tento zákon alebo osobitné predpisy na ochranu spotrebiteľa (napr. zákon č. 108/2000 Z. z., zákon č. 178/1998 Z. z., zákon č. 147/2001 Z. z., zákon č. 18/1996 Z. z., zákon č. 90/1998, nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1107/2006),“ dodáva Krajníková.

Krajníková: novela zákona ktorú prijal slovenský parlament je hlúpa a zbytočná
Advokátka upozornila, že naša novela, ktorou chce vláda zaviesť na Slovensku apartheid, je aj tak úplne zbytočná, pretože okrem toho, že je v rozpore s rôznymi medzinárodnými dokumentami o ľudských právach, ku ktorým sa Slovensko hlási, je v... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Petra Demková

Zamestnávateľ nemôže od vás vyžadovať podmienky, ktoré vám neurčuje zákon

Právnička ale dáva ľuďom rady aj v prípade nevpustenia vás do zamestnania. „Ak sa to stane, podajte zamestnávateľovi žiadosť na označenie právnej povinnosti prekrytia dýchacích ciest a preukázania sa potvrdením o absolvovaní očkovania, testovania, prekonania Covid-19  a pripojte mu kartičku. Bez pochýb neoznačí uvedené ako povinnosti určené vám zákonom, pretože neexistujú, môžete potom na neho podať trestné oznámenie za poškodzovanie cudzích práv, nátlak a diskrimináciu. Zabezpečte si však k tomu aj dôkazy (nahrávky o nevpustení, svedkov a pod.),“ radí ďalej právnička.

Legislatívny odbor Úradu vlády potvrdil JUDr. Krajníkovej, že Mikas nemá právo vydávať vyhlášky!
Všetci sa smiali z často používaného slova advokátky Krajníkovej, „nulitné“. Označovala tak Mikasove vyhlášky. Teraz je to čierne na bielom- vyhlášky nulitné skutočne sú. Pre občana sú nezáväzné. V telefonáte to Krajníkovej aj jej známemu potvrdila... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Petra Demková

„Môžete tiež neísť do práce, pokiaľ na uvedenom bude trvať, pričom prekážka v práci bude na jeho strane. Neexistuje totiž povinnosť uložená vám zákonom, ktorú vyžaduje jednak ako prekrytie dýchacích ciest a jednak ako povinnosť podľa § 48 ods. 4 písm. ab) zákona č. 355/2007 Z. z., t. j. OTP. Toto by bol asi najlepší spôsob na upustenie zamestnávateľa od nezákonnej činnosti a DISKRIMINÁCIE, ktoré na neho „previedol“ štát. Zamestnávateľ nemôže od vás vyžadovať podmienky, ktoré vám neurčuje zákon ako právnu povinnosť. Čl. 2 ods. 3 Ústavy SR v spojení s § 81 písm. a), c) Zákonníka práce,“ konštatuje v závere určite cenných rád právnička Adriana Krajníková.

TOTO si určite prečítajte. Tieto právne rady Harabina vám môžu pomôcť
Štefan Harabin je náš zrejme najznámejší bezrúškovec, na ktorého je zatiaľ krátka nielen polícia, ale aj kompetentné orgány. pretože v zákonoch sa vyzná. Ochota nosiť na tvári rúško je na Slovensku stále menšia a menšia. Ľudia sa búria a odmietajú... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!