Vyvrátil Rizman svojim príspevkom obvinenia Danka a Tarabu?
22 | 11 | 2021 I Denis Merva

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si od niektorých politikov zlízla ostrú kritiku za to, že v piatok na pohreb Mekyho Žbirku dorazila aj s priateľom Jurajom Rizmanom. Informoval blesk.cz

Má vraj okamžite vrátiť peniaze za náklady platené zo štátneho rozpočtu. To je ale podľa Rizmana nezmysel, za prezidentku vraj platil on! 

Na piatkovom pohrebe Mekyho Žbirku popri mnohých slávnych osobnostiach nechýbala ani prezidentka Zuzana Čaputová. So sebou vzala svojho priateľa, bývalého šéfa Greenpeace Juraja Rizmana. Predseda Slovenskej národnej strany SNS Andrej Danko a Tomáš Taraba zo strany Život - národná strana sa na prezidentku oborili, nech okamžite vráti peniaze, ktoré občania zaplatili za cestu jej a jej priateľa.

„Pán Danko a pán Taraba sa pustili do pani prezidentky, že sme spolu išli do Prahy na poslednú rozlúčku s Miroslavom Žbirkom. Vraj mám uhradiť náklady na náš let, ubytovanie a stravu. Všetko by bolo fajn, keby... Keby títo páni mali úctu k faktom a overovali si informácie,“ napísal ekologický aktivista Rizman na sociálnej sieti Instagram.

Rizman uvádza, že na poslednú rozlúčku s Mekym Žbirkom dvojica neletela. Takže už úvodná téza Danka a Tarabu, s ktorou vraj aktívne pracujú na sociálnych sieťach, je úplná lož.

"Pokračujme ale ďalej. V Prahe sme neboli ubytovaní, išli sme na otočku,“ popísal priateľ prezidentky. "No a ani ich tretia téza nesedí. V reštaurácii som za pani prezidentku aj za seba platil ja," uviedol. Na rozdiel od Danka a Tarabu je vraj navyše schopný svoje slová kedykoľvek dokázať. „Týmto pánom ale nejde o fakty. Chcú len vyvolať nenávisť. Akurát v tomto prípade sa prepočítali a sú len na smiech,“ bránil prezidentku Rizman.

Slovná prestrelka medzi Tarabom a Jurajom Rizmanom má pokračovanie
Páni Andrej Danko (SNS) a Štefan Taraba (Život - NS) sa po prezidentkinej návšteve Prahy nechali počuť, že pani prezidentka by mala výdavky na cestu pre svojho partnera platiť zo súkromnej peňaženky, nie si ich nechať platiť zo štátnej kasy. Včera... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Eka Balaskova