Fico: Dav spolu so stranou SMER volal: hanba ministrovi, my sa nebojíme! Fuj, hanba...
17 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ťažko odhadnúť koľko ľudí sa zišlo na mieste, pri pomníku Alexandra Dubčeka. Vystúpili Juraj Blanár, Ladislav Kamenický, Róbert Fico a ďalší. Na zhromaždení chýbal Ľuboš Blaha, ale prostredníctvom Kamenického dal dav pred pomníkom Alexandra Dubčeka pozdraviť. Po 32. rokoch SMER - SD bojuje za slobodu a demokraciu a cieľom je ukončiť vládu a nastoliť poriadok, vyhlásili predstavitelia strany SMER - SD.

Juraj Blanár pripomenul 100 ročnicu narodenia Alexandra Dubčeka a to, že vláda na sviatok zabudla. Smer SD do NR SR predložila Uznesenie, v ktorom žiadala aby sa Alexandrovi Dubčekovi vyjadrila patričná úcta a nezabudlo sa na odkaz humanistu a davu položil aj otázku, aby odhadli koľkí z vládnej koalície túto ich iniciatívu podporili. 

Ladisla Kamenický nadviazal na Blanára a tiež svoj prejav začal spomienkou na Alexandra Dubčeka. Dodal, že vláda podľa neho má rešpektovať svojich občanov a spolu s ním, prítomní v dave volali: " My sa nebojíme! Fuj, hanba."

Erik Kaliňák hovoril hovoril nielen o pandémie, ale aj k iným témam. Zuzana Čaputová podľa neho citlivo mlčí. Národ podľa neho padol do milosti a nemilosti celej vlády. Spomenul odstúpenie prvého policajného prezidenta a pripomenul aj Hamrana, ktorý sa podľa neho oháňa temnými silami. 

SMER - SD nie je dva roky pri moci. Erik Kaliňák vyčítal médiám hon na Róberta Fica a očierňovanie všetkého, čoho sa strana Smer dotkne. Na Slovenku podľa neho neexistuje strana, ktorá má nižšiu dôveryhodnoť, ako strana Igora Matoviča a národ podľa neho ostal opustený, nakoľko chýba podľa neho autorita. Kaliňák volá po ukončení nočnej mory, ktorým je podľa neho vláda Igora Matoviča.

Boris Kollár pod Devínom - študentom patrí za dnešok naša úcta
Dnes, pri príležitosti Dňa boja za slobodu a Medzinárodného dňa študentov, sa spod hradu Devín, k občanom prihovoril aj predseda NR SR Boris Kollár. Osobné spomienky Dnes sa asi každý ústavný činiteľ bude vyjadrovať k tomuto dátumu. B. Kollár tak... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Spoločnosť s ľudskou tvárou, Slovensko s ľudskou tvárou

Fico s veľkým rešpektom a s klobúkom v ruke poďakoval prítomným za účasť na proteste. Prekvapila ho stovka ozbrojených policajtov. Nevyčítal policajtom, že si plnia služobné povinnosti, ale Hamranovi a ušatému ministrovi, ako nazval ministra vnútra Romana Mikulca odkázal, že nepotrebujú ťažkoodencov, pretože tiež sú slušní ľudia. 

Verím v dobro človeka, pripomenul Fico motto Alexandra Dubčeka, ale hneď aj dodal, že keby dnes videl Dubček Lipšica a Matoviča, zmenil by svoj názor, lebo toľko zla a nenávisti podľa Fica od roku 1989 na Slovensku nebolo. "Spoločnosť s ľudskou tvárou, Slovensko s ľudskou tvárou. Normálna ľudskosť, normálne demokratické riešenie," povedal Fico. A stačilo by tak málo, prijať podľa Fica normálne rozhodnutia a opatrenia a nie také, ktoré nemajú nič spoločné so zdravým rozumom.

Protesty začali! Okolo parlamentu to začína hustnúť. Ako sa to skončí?
Na dnešok je v Bratislave naplánovaných niekoľko protestov, kde rozhnevaní Slováci chcú vyjadriť svoju nevôľu s tým, čo sa v ich krajine v súčasnosti deje. Národ sa pomaly schádza aj pred parlament. Ako dopadne dnešný „sviatočný“ deň? Strana... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Za toto sme štrngali v roku 1989?

Fico volá po rovnakom právnom postavení očkovaných, testovaných, tých ktorí prekonali Covid. Fico zdôraznil, že prezidentkou Čaputová podľa neho sa stala dekoráciou štátu a pre Fica je obrovským sklamaním. Fico si myslí, že Čaputová, ak bude pokračovať, skončí ako Andrej Kiska.

Za toto sme štrngali v roku 1989? Fico si myslí, že vláda sa vykašlala na ľudí, ale bude niesť zodpovednosť za svoje konanie. Podľa Fica aj vláda, aj Igor Matovič. Čaputová podľa neho na Slovensku spôsobila absurdnosť a vláda je podľa neho absolútne neodvolateľná, kým sa nezmení Ústava Slovenskej republiky. Čaputová má podľa neho jasný pokyn. Fico priznal, že aj jeho vláda urobila chyby, ale Čaputová má podľa neho jasný pokyn, aby vláda Matoviča ostala. 

Davu pripomenul, že do NR SR predložili návrh na zmenu Ústavy SR. Podotkol, že všetci z kolaície sú na verejnosti za referendum. Fico pripomenul, že ak sa nezmení Ústava SR, opätovne začnú zber podpisov a schádzať pred prezidentským palácom sa chce každý týždeň. Riešením podľa Fica sú iba predčasné parlamentné voľby. V závere aj on, aj dav zvolali: "Nech žije Alexander Dubček."

A zaspievali si Na Kráľovej holi. 

Fico: Čaputová zmarila referendum, funguje politické sprisahanie proti právnemu štátu
Snem strany SMER SD bol o víziách do budúcnosti. Jedným z hlavných cieľov je vyhrať voľby a napraviť škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti právneho štátu. Robert Fico, predseda strany Smer-SD vyhlásil: "Nevyslovujem... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová