Bestro: Kocúrkovo s Covid passmi. To už sú úplne mimo?
15 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Dva dátumy a dva tvrdenia plné rozporu. Týkajú sa Covid passov. A všimol si to mladý sociálny demokrat Robert Bestro. Ministerstvo zdravotníctva tvrdí jedno, vláda tvrdí niečo úplne iné. Bestro na rozpor poukázal na sociálnej sieti. 

Dva dátumy, v rámci ktorých podľa Bestra odzneli dva tvrdenia týkajúce sa Covid passov. Iné tvrdilo ministerstvo zdravotníctva, iné vláda. Robert Bestro citoval tvrdenia na sociálnej sieti a v závere príspevku aj komentoval. 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/14/spojene-staty-chcu-zmarit-reakciu-ruska-na-vojnu-v-donbase

Je covid pass zdravotnou dokumentáciou, či nie je?

"22.10.2021 Ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe tvrdí, že covid pass NIE JE zdravotnou dokumentáciou a preto sme povinní sa ním na vyzvanie preukázať napr. policajtovi, čašníkovi, či zamestnávateľovi," píše Bestro.

"14.11.2021 vláda tvrdí, že ak niekto falšuje covid pass, dopúšťa sa trestného činu falšovania zdravotnej dokumentácie," píše Bestro.

A pýta sa: "To už sú úplne mimo, či ako? Tak je covid pass zdravotnou dokumentáciou, či nie je?" A hneď ak komentuje. "Ak nie je, nemôže sa nikto jeho falšovaním dopustiť trestného činu falšovania zdravotnej dokumentácie. Ak je, nemusí ho nikto nikomu ukazovať," konštatuje. 

Zamestnávatelia - očkovaní - neočkovaní. Toto visí zatiaľ na stránke Národného inšpektorátu práce!
Poslanci schválili pred pár dňami v skrátenom legislatívnom konaní, že zamestnanec by mal do práce vstupovať iba v režime OTP (očkovaný, prekonanie, test). V inom prípade, pokiaľ sa nedohodne so zamestnávateľom inak, napr. dovolenka a pod., nemôže... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová