S respirátorom ani na krok! Poslanci kašlú na vlastné nariadenia
10 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Od pondelka sa mapa Slovenska černie ako taká čierna diera. Dokonca ani Bratislavu, ktorá mala až dvoch žolíkov, neobišlo sprísnenie protipandemických opatrení. Platí tu povinnosť nosenia respirátorov vo všetkých vnútorných priestoroch. To ale pravdepodobne neplatí v parlamente. Alebo poslanci na niečo zabudli?

Bratislava sa od pondelka 8. novembra preradila z oranžovej do červenej fázy. To okrem iného znamená, že v interiéroch aj v hromadnej doprave nastala povinnosť nosenia respirátora. Vyplýva to z aktuálneho COVID automatu, ktorý vláda schválila ešte začiatkom augusta, píše portál 1pluska.sk.

Mali by ísť príkladom

Včera sa po sprísnení opatrení prvý raz zišli na rokovaní aj poslanci parlamentu. Debatovali o reforme národných parkov či návrhu zákona poslankyne klubu OĽaNO Anny Záborskej. Na čo však poslanci evidentne zabudli boli opatrenia, ktoré sami zaviedli! Na podiv na nich nikde nestriehli poriadkové sily, aby urobili s neposlušnými poslancami krátky proces.

Niektorí poslanci totiž vstupovali do rokovacej sály bez povinných respirátorov. Medzi prvými „hriešnikmi” bola aj volebná jednotka na kandidátke OĽaNO Mária Šofranko či ich poslanec Ján Kerekréti.

Našli sa spoluvlastníci Sulíkovho ranča, lebo kto hľadá nájde...
Našli sme ho! Hlása titulka denníka Plus 7 dní. Ide o Sulíkov ranč, oázu pokoja, ktorá sa má nachádzať v Austrálii. Podľa informácií, ktoré zverejnili, sa redakcia riadila Sulíkovou radou. "Nájdite si. Hľadajte. Všetko čo nájdete, použite. Kľudne... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nie všetci si všimli zmeny

Na otázku, prečo nemá vhodne prekrytý nos a ústa, poslanec Kerekréti najprv tvrdil, že povinnosť nosiť respirátor ešte neplatí a musí to preveriť. O chvíľu však názor zmenil a rúško vymenil za vhodný ochranný prostriedok. O pár minút sa ukázala aj Šofranko, ktorú na nevhodné rúško upozornili. 

Ďalší poslanec OĽaNO Jozef Pročko sa na chodbách parlamentu ukázal len v rúšku, respirátor len držal v ruke. „Bavil som sa vonku s protestujúcimi a nestihol som, teraz si ho dám," odpovedal na otázky reportérov. O pár minút sa aj vrátil ukázať, že respirátor má nasadený.

Výhovorky, samé výhovorky

Aj predseda poslaneckého klubu koaličného hnutia Sme rodina Peter Pčolinský vyšiel z rokovacej sály bez respirátora. „Práve teraz po neho idem, lebo ma na to upozornili," vysvetlil. Takisto odpovedala aj jeho poslanecká kolegyňa Katarína Hatráková. „Viem, že mám ho nosiť, ale musíme si ho zobrať z kancelárie."

Bude americká ambasáda čeliť na Slovensku súdu? Dlhuje Bratislave státisíce!
Budú pamiatkári vymáhať dlh USA na súde? Veľvyslanectvo USA je čiernou škvrnou na turistami preplnenom Hviezdoslavovom námestí v centre hlavného mesta. Nielen, že je obohnané nevkusným plotom, ale momentálne odmieta aj zaplatiť nájomné. Na rováši... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Hriešnici aj v opozícii

No zdá sa, že opoziční poslanci vôbec nezaostali. Nasadené iba rúško miesto respirátora mala poslankyňa ĽSNS Magdaléna Sulanová, poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha či poslanci ĽSNS Marián Kotleba a Miroslav Suja.

Sulanová si nebola istá, či ho musí mať aj mimo zasadacej miestnosti. „Teraz som išla hore päť poschodí a nevládzem dýchať, cez respirátor to nedokážem. Ja ho nosím, mám ho v kabelke. Ale keď som mimo, tak nosím rúško," povedala s tým, že počas zasadnutia si ho plánuje nasadiť.

Blaha: Vláda vyhlásila vojnu Slovákom! 17. novembra im ukážeme, že ich čas vypršal!
Komu táto vláda ešte nezničila život, nech sa hlási u súdruha Žinčicu. Vyzýva občanov opozičný poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti. Z parlamentu referuje, že koalícia je kompletne rozhádaná a jej členovia sa... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková