O nových pandemických opatreniach bude plénum rokovať od štvrtka rána
10 | 11 | 2021 I TASR

O vládnom návrhu týkajúcom sa pandemických opatrení budú poslanci Národnej rady (NR) SR rokovať od štvrtka (11. 11.) od 9.00 h. Vláda doručila parlamentu novelizáciu zákonov v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19. Parlament by sa mal návrhom zaoberať v skrátenom legislatívnom konaní.

Návrh novej legislatívy hovorí napríklad o možnosti, že by sa zamestnanec musel pri vstupe do práce preukázať potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu.

Po odsúhlasení zrýchleného režimu by mali poslanci pristúpiť k prvému čítaniu. Následne by mali zasadnúť výbory. V druhom čítaní by mali návrh prerokovať v piatok (12. 11.).

Poslancov čaká vo štvrtok podvečer aj hlasovanie o zákone o pomoci tehotným ženám, ktorý predložila Anna Záborská (OĽANO). Hlasovať majú tiež o tom, či návrh reformy nemocníc posunú do druhého čítania. Poslanci vyčerpali už takmer všetky body 48. schôdze, ktorá trvá už štvrtý týždeň.

Varovanie Imunológa: Očkovaní sú časované bomby
Dokonca by som povedal, že sú ako nevedomí vrahovia! Šokuje svojim vyjadrením pre ŽivotvČesku.cz imunológ Jiří Šinkora. Najväčší problém tejto jesene podľa odborníka je, že si očkovaní mylne myslia, že sú nielen chránení proti koronavírusu, ale aj... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková