Orbán chce odkúpiť SSE. Pellegrini vyzýva, aby firmu odkúpil štát
03 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Stredoslovenská energetika musí zostať v rukách štátu," vyzýva Peter Pellegrini (Hlas - SD) vládu Slovenskej republiky. Peniaze, ktoré by ste minuli na odkúpenie späť, na rozdiel tých, ktoré ste minuli na testovanie, bude toto kúpa, ktorá dokáže, že zvrchovanosť Slovenskej republiky nie je iba prázdnym pojmom," hovorí Pellegrini. Čo sa deje okolo Stredoslovenskej energetiky (SSE)?

V krátkom príspevku na sociálnej sieti Peter Pellegrini, predseda strany Hlas - SD, vyzýva vládu Slovenskej republiky. Hovorí o tom, že energetika na Slovensku má byť v rukách a pod kontrolou Slovenskej republiky, nie Maďarska, ktoré sa o to usiluje.

V úvode sa Pellegini vracia do minulosti. "Nikdy nemalo Slovensko lepšie vzťahy s naším južným susedom ako za predchádzajúcich vlád vrátane tej mojej. Vždy sme však vedeli, čo sú hranice týchto dobrých vzťahov. Národnoštátne záujmy Slovenska," hovorí.

Kedy Lengvarskému "prasknú nervy"?
Kritika sa na ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského valí zo všetkých strán. Nespokojný s ním je Igor Matovič, ktorého strana ho do funkcie nominovala. Ministra kritizuje aj jeho predchodca. Na meno mu nevie prísť ani časť verejnosti. Pluska... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Viktor Orbán skúša, čo všetko si môže na Slovensku dovoliť

Pellegrini si myslí, že súčasná vláda to jednoducho nevie a tak Viktor Orbán skúša, čo všetko si môže na Slovensku dovoliť. Poukazuje na to, že z Maďarskej vlády k nám prúdia milióny eur na podporu futbalových klubov, rekonštrukciu kultúrnych pamiatok či na skupovanie rôznych nehnuteľností. A aj na to, že neraz v nich vystupujú nastrčené osoby či mimovládne organizácie, za ktorými sa v skutočnosti skrývajú peniaze maďarskej vlády.

"Len pred niekoľkými týždňami sa rozhodol Viktor Orbán ísť ešte ďalej a chcel naliať miliardy do Maďarského štátneho fondu, ktorý by skupoval aj slovenskú pôdu. Našťastie, aj vďaka nášmu silnému vyjadreniu od tohto zámeru ustúpil," hovorí Peter Pellegrini.

Poukazuje aj na to, že dnes je premiér Maďarska opäť na scéne a cez štátny podnik Maďarska chce kúpiť podiel v SSE. A získať tak možnosť ovplyvňovať ceny elektrickej energie na Slovensku. "Je to niečo, s čím Hlas nebude súhlasiť," zdôrazňuje predseda strany Hlas - SD.

Pentagón skúma správy o pohybe ruských vojsk. Kyjev si nič nevšimol
Satelitné zábery ukazujú konvoje nákladných áut naložených tankami a raketami na juhozápade Ruska - na ceste k ukrajinským hraniciam. Kyjev tvrdí, že si prípadné nasadenie nevšimol. Teraz sa do toho zapájajú aj USA, píše nemecký Der... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ceny energií musí mať pod kontrolou Slovensko

Pellegrini si myslí, že ceny energií musí mať pod kontrolou Slovensko a obzvlášť v týchto ťažkých časoch, keď rastú. Dodáva, že vláda dnes môže napraviť privatizačné zbojstvo Dzurindových vlád a odkúpiť od cudzích vlastníkov ich podiel v SSE späť do rúk štátu.

To umožní podľa Pellegriniho, aby štát mal pod vplyvom ceny energií a ukáže maďarskému premiérovi, že jeho ekonomické rozťahovanie sa po Karpatskej kotline má svoje hranice.

Na záver adresuje výzvu trom ministrom súčasnej vlády: "Pán Heger, keď sa konečne rozhodnete riadiť túto vládu, pán Sulík, keď sa namiesto výletu do Dubaja konečne rozhodnete pracovať a, pán Matovič, keď sa namiesto žrebovania očkovacej lotérie rozhodnete vrátiť k štátnemu rozpočtu, vyzývam vás, urobte všetko preto, aby sa SSE vrátila do rúk štátu."

K. Farkašovský: Očkovacia lotéria je čisté fiasko!
Neslávne známa očkovacia lotéria zaujala aj exposlanca SNS Karola Farkašovského, ktorý o nej na sociálnej sieti píše ako o fiasku. Veľké slová "Tak ako sa tichučko rozplynuli silné reči o atómovej bombe – teda plošnom testovaní, tak vyšumel aj... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balašková