Elitárski pokrytci Gates a Bezos: Na klimatický samit na superjachtách
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Miliardári a klimatickí bojovníci Bill Gates a Jeff Bezos boli na internete ugrilovaní za to, že nešli príkladom. Objavili sa totiž správy, že si pri pobreží Turecka prenajali superjachty a pred klimatickým summitom COP26 veľkolepo oslavovali, píše portál RT.

Vodu kážu, víno pijú

Americkí magnáti sa zrejme na konferenciu OSN o zmene klímy (ktorá sa začala cez víkend v škótskom Glasgowe) pripravovali na luxusných superjachtách v Egejskom mori. Podľa britských médií vyšiel týždenný prenájom lode Gatesa 2 milióny dolárov.

V piatok bol zase druhý najbohatší človek sveta Jeff Bezos, zakladateľ Amazonu, údajne medzi 50 hosťami na honosnej narodeninovej párty spoluzakladateľa Microsoftu v tureckom letovisku Fethiye. Obaja miliardári sa tam dostali helikoptérou, ktorá – podobne ako superjachty – nepatrí k tým najčistejším dopravným prostriedkom z hľadiska emisií CO2.

Superjachty a súkromné tryskáče

Dvaja magnáti, ktorí bijú na poplach kvôli klimatickým zmenám a vyzývajú ostatných, aby obmedzili svoje potreby a pomohli vyriešiť tento problém, boli neskôr prepravení súkromnými lietadlami do Glasgowa.

Tento rok Halloween v USA vo veľkom. Neprekazí ho ani pandémia
Američania tento rok Halloween zrejme oslávia aj za ten minulý. Podľa RTVS plánujú minúť naň miliardy dolárov. Minulý rok pandémia koronavírusu obmedzila tradičné oslavy Halloweenu v USA. Je to jeden z najobľúbenejších sviatkov Američanov. Podľa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ľudia to okomentovali

Správanie Gatesa a Bezosa sa nepáčilo ľuďom na Twitteri, ktorí uviedli, že očakávajú, že po odvážnych vyhláseniach budú nasledovať činy. "Pravidlá sa na nich nevzťahujú?" pýtajú sa jedni, kým druhí označili miliardárov za „elitárskych pokrytcov“ a „vtip“.  

Iní súhlasili s tým, že Gates a Bezos nie sú tí správni ľudia, ktorí by mali poučovať ostatných, a požadovali, aby sa obetovali spolu so všetkými ostatnými.

Niektorí však magnátov obhajovali a tvrdili, že majú plné právo míňať svoje peniaze tak, ako chcú. Zároveň obviňujú kritikov, že sú jednoducho žiarliví.

Bezos a jeho priateľka Lauren Sanchez v nedeľu diskutovali o klimatických problémoch s princom Charlesom v sídle pri Glasgowe, čo vyvolalo otázky o práve nevolených členov kráľovskej rodiny a miliardárov zastupovať verejnosť v kritických záležitostiach.  

"Nie je to vojna, ale len potýčka!" - pobrexitový spor medzi Britmi a Francúzmi vrcholí na otvorenom mori (VIDEO)
V máji Londýn a Paríž už vyslali vojnové lode do Lamanšského prielivu. Teraz sa spor o práva na rybolov opäť dostáva na pretras. Najmä z Francúzska prichádzajú bojové tóny, píše nemecký Focus. V spore o brexit medzi Londýnom a Parížom o práva na... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová