Slovenské "celebrity" majú hroby pripravené
01 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

V minulosti to tak bývalo. Každý si od určitého veku odkladal peniaze na svoju smrť. Respektíve na pohreb a výdavky s ním spojené. Dnes už doba pokročila. Niektorí majú pripravené hrobové miesta. A nie hocijaké. Občas ich aj navštevujú. Zaujímavú, priam bizarnú reportáž pripravila Pluska. 

Kamenné parády, lukratívne miesta. Aj po smrti. Slovenské celebrity si na tom dávajú záležať.  Oliver Andrásy má predpripravený rodinný hrob, ktorý pochádza ešte z päťdesiatych rokov. Pôvodný, chátrajúci, v ktorom je pochovaný jeho otec dal zbúrať a z Číny mu priniesli nový. "Voľakedy podobné hroby vyrábali v Anglicku za kráľovnej Viktórie," povedal Andrásy pre Plusku. Dôvodom zmeny bolo, aby ležal niekde, kde sa mu páči a nemusel sa v hrobe obracať.   

Jozef Golonka už má miesto posledného odpočinku pripravené tiež. Na náhrobku chýba meno, ale pravidelne miesto, ktoré majú pripravené na posledný odpočinok navštevujú  udržiavajú ho. 
„Tak, ako sa patrí. Treba ho raz za čas očistiť,“ dodala športová legenda pre Plusku.

Pročko sa vzoprel Matovičovi! Na cintorín a hrob starkých on veru ide
Tak máme ísť v pondelok na hroby svojím najbližším zosnulým alebo nie? Otázka, ktorá je logická po tom, čo sa Pročko rozhodol ísť na cintorín, hoci to jeho stranícky šéf neodporúča. Sú ako ohneň a voda. Kým šéf OĽaNO opäť vyzýva ľudí aby na... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Niekoľko pomníkov naraz, ale aj žiadnu pozornosť nevzbudzujúce

Husľový virtuóz Ján Berky-Mrenica má po smrti pripravených niekoľko pomníkov. Pomník má vo Východnej, ale aj v rodnej Očovej. Kým jeho syn vo Východnej zatiaľ podľa Plusky nikdy v živote nebol, iba o pomníku počul, do Očovej chodievajú pravidelne každý rok na Dušičky. 

Starobylý Ondrejský cintorín v Bratislave je miestom, ktoré si treba zaslúžiť. Niečím pozoruhodným. Tam odpočíva spisovateľ a filmár Peter Krištúfek, brat poslankyne za Sme rodina Petry Krištúfkovej. ktorý tragicky zahynul v roku 2018 vo veku 44 rokov.  

Minimalistické hroby, nevzbudzujúce žiadnu pozornosť, presne také, akých je na cintorínoch mnoho, majú napríklad exprezident Michal Kováč s manželkou Emíliou, ale aj veľkopodnikateľ Alexander Rezeš (†54). 

Bratislava: Cintoríny sú otvorené dlhšie, niekde je k dispozícii aj elektromobil
V Bratislave pre "dušičkové" obdobie predĺžili do 8. novembra otváracie hodiny cintorínov i krematória v správe bratislavského mestského pohrebníctva Marianum. V týchto dňoch budú otvorené denne od 7.00 do 20.00 h. Verejnosť bude mať zároveň... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | tasr