Na muža z Čachtíc zaútočil diviak!
30 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Divá zver v ostatných týždňoch nie je až taká plachá, ako sme si mysleli. Presvedčili sa o tom aj v Čachticiach pri Novom Meste nad Váhom. O hrôzostrašnom zážitku píšuTopky. 

Problém "avizoval" pes

Práve ten si všimol diviaka. Začal nezvyčajne štekať a to jeho majiteľku zaujalo. Silvia Kyselová si pre Topky na to spomína takto: „Utekala som rýchlo za altánok, vyšla som na plot, odtiaľ som kričala na tatina. Neviem, či som mu stihla povedať, že je tu diviak. Tatino vyšiel spoza domu a už ho naberal diviak." Ona sa pred diviakom skryla. 

Aktuálne stabilizovaný

Muž utrpel niekoľko zranení, pretože diviak ho zo trikrát nabral na kly. Spočiatku sa aj snažil bojovať, no stratil veľa krvi a to ho oslabilo. Šťastie bolo, že sa vládal odplaziť do domu, kde mu už príbuzní zavolali sanitku. Hovorkyňa trenčianskej nemocnice pre Topky uviedla, že: "Najvážnejšie bolo zasiahnutie svalovej artérie, no momentálne je pacient v stabilizovanom stave." 

Videá s Ficom: Vraj cieľom mal byť niekto iný
Aby bola absurdnosť situácie zrejme dokonalá, Slovensko "postavilo na nohy" video z chaty, ktorú mala polícia údajne monitorovať kvôli niekomu inému. Informáciu priniesol denník Plus jeden deň. Na koho si teda chceli posvietiť? Cieľom NAKA mal... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Nepribližovať sa!

K diviakovi rozhodne nie. Ak sa vo vašom okolí pohybuje diviak, nemali by ste sa k nemu v žiadnom prípade približovať. A to ani v takom prípade, keď sa ten nespráva agresívne. Rovnako nie je dobré ho ani vyháňať. Naše polia sú pre diviaky ideálnymi "švédskymi stolmi". Okrem toho, že tam majú dostatok potravy, trebárs kukurica im slúži ako výborný úkryt.

Skúsený poľovník

Kedysi platilo: "Keď ideš poľovať na medveďa, upovedom o tom lekára. Keď ideš poľovať na kanca, upovedom o tom hrobára. Diviak má obrovskú silu, ak má už vyvinuté kly. Dospelý diviak nimi dokáže spôsobiť strašné rany,“ povedal pre portál hovorca Slovenskej poľovníckej komory Alojz Kaššák.

66-ročný Nemec sa priznal, že vykastroval niekoľkých mužov na svojom kuchynskom stole
Nemca súdia za vraždu a za zmrčanie pohlavných orgánov niekoľkých ďalších mužov počas nezákonných lekárskych zákrokov vo svojom vlastnom dome. Trvá na tom, že operácie boli dobrovoľné, a popiera vinu za smrť jedného „pacienta“, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Lukáš Leca