Najdrahšie otužovanie: Tabák už pozná trest za čľapkanie v horskom potoku!
28 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Poslankyňa parlamentu za OĽaNO Romana Tabák si už vypočula ortieľ za kúpanie v tatranskom horskom potoku. Inšpekcia životného prostredia jej udelila peňažnú pokutu, ktorá je vo výške 17 celodenných vstupov do aquaparku Tatralandia.

Vyšlo ju to draho

Podľa portálu Topky.sk jej bola udelená finančná pokuta vo výške 500 eur, ktorú poslankyňa obratom aj uhradila. Potvrdila to aj samotná Tabák. "Inšpekcia životného prostredia mi zaslala rozhodnutie na základe prešetrenia celej situácie a uložili mi pokutu vo výške 500 eur za porušenie zákona o ochrane krajiny a prírody. Tú som dnes uhradila." 

Romana Tabák koncom júla 2021 na svojom Facebooku zverejnila fotografiu, na ktorej sa kúpe v jednom z potokov Tatranského národného parku (TANAP). Neboli to síce Studenovodské vodopády ako spočiatku uviedla, no aj tento potôčik je chránený zákonom. Išlo konkrétne o Studený potoku na území TANAP-u.

Lovaš: Novinári z mainstreamu sú užitoční idioti v rukách mocných
"Vynášanie zo spisov, hyperbolizovanie, zavádzanie, manipulácia a klamstvá sa stali pracovným nástrojom časti, kedysi mienkotvorných médií. Nie, nehovorím o alternatívnych médiách. Ale o ich kritikoch. Rezignovali na serióznosť. Na objektivitu."... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pomýlila si miesto

„Zle som označila miesto. Bol to potok, nie vodopády. Som pripravená niesť zodpovednosť, ak som urobila niečo zakázané. Osobne som si bola vedomá zákazu kúpania len v plesách. Ospravedlňujem sa!“ obhajovala sa vtedy.

Prípadom sa začala na základe podnetov zaoberať Slovenská inšpekcia životného prostredia. Na stôl ho dostal odbor inšpekcie ochrany prírody a krajiny Inšpektorátu životného prostredia Košice. „V týchto dňoch pracovníci inšpekcie vyzvú poslankyňu Tabák, aby objasnila svoje konanie a vysvetlila skutočnosti, na ktoré poukazovali podnety, ktoré v tejto veci SIŽP dostala," uviedla ešte začiatkom augusta hovorkyňa inšpekcie Tamara Lesná.

Berie to s pokorou

K vyrúbenej pokute sa Tabák vyjadrila vcelku pokorne. Poukázala aj na to, nikto v jej prípade nezohľadňoval, že je poslankyňou. A tento postup považuje, samozrejme, za správny. "Beriem to s pokorou, úprimne som nečakala tak vysokú pokutu. Avšak je to pre mňa ponaučením a verím, že sa z toho poučia aj ostatní a budú si dávať pozor, ako sa správať v národnom parku," uviedla.

Zverejnenie dôkazov z prebiehajúceho trestného konania je neprípustné
Zverejňovanie dôkazov z prebiehajúceho trestného konania je potrebné považovať za neprípustné a popierajúce základné princípy spravodlivého procesu. Pre TASR to uviedla vedúca Katedry trestného práva a kriminológie Právnickej fakulty Trnavskej... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | TASR