Nahrávky z chaty má už aj Európsky parlament! Koho bude vyšetrovať?
28 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Výbor Európskeho parlamentu pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) vo štvrtok na návrh slovenského europoslanca Vladimíra Bilčíka schválil, že v decembri sa uskutoční ďalšie vypočúvanie europarlamentnej monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG), informuje portál Topky.sk.

Budú riešiť úniky z vyšetrovania

Vypočúvanie sa bude sa týkať uniknutých nahrávok z poľovníckej chaty, ako aj reforiem, ktoré majú obnoviť dôveru v právny štát na Slovensku. Europoslanci pozvú na vypočúvanie zástupcov Špeciálnej prokuratúry SR, Slovenskej advokátskej komory a Ministerstva spravodlivosti SR.

"Budeme sa pýtať na úniky z vyšetrovania, ale aj na disciplinárne konania v Slovenskej advokátskej komore, keďže na zverejnených nahrávkach sa advokáti správajú nielen nevhodne, ale vynárajú sa aj vážne otázky o zákonnosti ich konania," uviedol Bilčík.

Právnik Machala: Covid automat je podvod na ľuďoch!
Covid automat je v podstate informačný portál, ktorý sa tvári, ako zákonom zriadená autorita. No podľa právnika a bývalého šéfa služobného úradu ministerstva školstva Lukáša Machalu je to iba podvod na občanoch, kedy jednoduchý softvér priraďujú... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

EP situáciu na Slovensku sleduje

Europarlament dlhodobo a podrobne sleduje situáciu týkajúcu sa právneho štátu a spravodlivosti na Slovensku. Stála monitorovacia skupina DRFMG vznikla po vraždách novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej s cieľom monitorovať stav právneho štátu, spravodlivosti a slobodných médií.

Monitorovacia misia navštívila Slovensko naposledy v septembri, keď sa poslanci EP v Bratislave stretli s predstaviteľmi štátu a inštitúcií, ktoré zodpovedajú za stav spravodlivosti, médií a reforiem v krajine.

Uniknuté videá

Vo viacerých médiách boli tento týždeň zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara.

Opoziční poslanci premiérovi Poľska: "Hanbíme sa za vládu Slovenska"
Maďarsko a Poľsko je pod ostrou paľbou kritiky zo strany Bruselu. Nateraz tieto dve krajiny. Kedy sa k nim priradíme, je otázka času. Alebo skôr mediálnej propagandy. A lavírovania medzi vládou utajovanými skutočnosťami a jej rozhodnutiami, ktoré... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Brožík