Právnik Machala: Covid automat je podvod na ľuďoch!
28 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Covid automat je v podstate informačný portál, ktorý sa tvári, ako zákonom zriadená autorita. No podľa právnika a bývalého šéfa služobného úradu ministerstva školstva Lukáša Machalu je to iba podvod na občanoch, kedy jednoduchý softvér priraďujú vládni úradníci k všeobecne záväznému právnemu predpisu!

"Tzv. Covid automat je systém vytvorený Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. No má výhradne odporúčací charakter!" Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti Machala.

Nezákonný automat

No podľa Machalu sa automat tvári, ako zákonom zriadená autorita. No ide iba o podvod na občanoch. "Covid automat je spomínaný v uzneseniach vlády Slovenskej republiky, vo vyhláškach Úradu verejného zdravotníctva SR, dokonca má vytvorenú aj podsekciu na internetovej stránke Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. Nikde sa však nedozvieme, na základe akého zákona bol zriadený a aké je jeho zákonom stanovené splnomocnenie zasahovať do právneho režimu viacerých platných právnych noriem," konštatuje právnik.

Právny podvod na občanoch

Covid automat je podľa Machalu najväčší právny podvod na občanoch, odo dňa prijatia Ústavy Slovenskej republiky 1.9.1992. "Takto kriviť a ohýbať právny systém sa nepodarilo zatiaľ nikomu. Farbičky, ktorými nám vymaľujú okresy sú vhodné do materskej škôlky, nie však do reálneho života, a už vôbec nie do platného právneho systému Slovenskej republiky!" upozorňuje.

J. Šátek - Niekto tu získal nepoužiteľné dôkazy
Jozef Šátek je zrejme nespochybniteľný odborník. Ponúkame vám teda jeho právny názor na tému, ktorá hýbe verejnosťou v ostatných dňoch. Na pytliactvo s kamerami? "Pri nasadení techniky k obrazovo-zvukovému nahrávaniu v rekreačnej chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Podľa právnika nie je prípustné, aby softvérová aplikácia nahrádzala platný právny poriadok, aby digitálne konfigurácie rozhodovali o ľudských a občianskych právach občanov Slovenskej republiky. "Ľudské a občianske práva a slobody, ich rozsah a aplikáciu smie a môže upravovať jedine zákon! Tak je to stanovené v súčasnom platnom právnom poriadku (ešte stále) Slovenskej republiky!" vysvetľuje Machala.

Porušovanie slovenských aj medzinárodných právnych predpisov

Právnik hovorí, že všetci, ktorí uplatňujú Covid automat ako nástroj na ochranu verejného zdravia a vyvodzujú z neho právne následky, porušujú celý rad slovenských aj medzinárodných právnych predpisov.

"Tu treba zdôrazniť, že tých, ktorí si na občanoch vynucujú uplatňovanie Covid automatu, budú teraz aj v budúcnosti braní na zodpovednosť a ich konanie je možné postihnúť sankciami a ochrannými právnymi nástrojmi v režime občianskeho, obchodného, aj trestného práva!" Uzavrel Machala.

Šok! Nahradí Krajčí Lengvarského?
Marek Krajčí do kresla ministra zdravotníctva nastupoval za výraznej podpory lídra hnutia OĽaNO, Igora Matoviča. Odísť po výrazným tlaku verejnosti. Do jeho kresla si sadol Vladimír Lengvarský. Igor Matovič si myslí, že Krajčí bol lepší minister... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová