Majú na Taiwane zmätok v číslach?
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na Taiwane sa proti covidu-19 začalo očkovať 22. marca. Podľa Medical Trend bol 7. októbra počet úmrtí po očkovaní na Tajwane 852, počet úmrtí po diagnóze Covid-19 bol o 844 menší - píšu prvnizpravy.cz. 

 

Konkrétne vakcíny

majú "na svedomí" tieto čísla. 634 obetí dostala vakcínu od AstraZeneca. Moderna si pripísala 183 úmrtí. Vakcínu „Medigen“ vyrobili priamo na Taiwane a po jej podaní je 22 obetí. Podľa taiwanských úradov čísla zo začiatku októbra nemusia naznačovať nebezpečné vakcíny, konštatuje server prvnizpravy.cz. 

Ako je na tom USA?

Tam sa ukazuje, že vakcína Johnson & Johnson mizernú "výdrž". Štúdia Information Liberal na 620 tisíc veteránoch ukazuje, že ochrana touto vakcínou klesla z marcových 88 procent na 3 procentá v auguste Podľa štúdie klesá účinnost vakcíny Pfizer z 91 na 50 procent a vakcíny Moderna z 92 na 64 procent. Potvrdzuje sa teda, že prirozená imunita je stokrát účinnejšia, ako vakcína Johnson & Johnson.

Harabinova „divočina“ na súde. Takéhoto ste Harabina ešte nevideli! (VIDEO)
Nie Tibor Eliot Rostas ale Štefan Harabin bol hlavnou „hviezdou večera“ na Najvyššom súde. Jeho spor s väzenskou a justičnou strážou aj políciou zrejme vojde do dejín. Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin je náš... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Tlak na očkovanie sa neznížil

Vyššie zmienené informácie však pre Bidenovu administratívu nie sú dôvodom, aby sa prehodnotilo očkovanie napríklad u deti. Samozrejme, prirodzená imunita sa stále nepripúšťa. Naopak - milióny neočkovaných Američanov prichádzajú o zamestnanie práve kvôli odmietaniu očkovania. 

Názory sa rôznia

Aj u nás sa vedú spory o preočkovanie treťou (a ďalšími?) dávkou. Náž zdroj píše, že podľa Tagesschau sú v tejto otázke rozdelení aj americkí vedci. Podľa zástancov ďalšia dávka vakcíny zvyšuje ochranu, odporcovia  zastávajú názor, že BioNTech / Pfizer a Moderna už dostatočnú ochranu poskytujú.

Robert Fico: Sulík nám oznamuje: mám vás v paži, idem do Austrálie
Dnes v popoludňajších hodinách sa uskutočnila tlačová konferencia strany Smer k aktuálnej schôdzi odvolávania ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Rozprava bez Sulíka „Schôdza dopadla tak, ako si to predstavuje vládna koalícia – Sulík oznámil,... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Eka Balašková