Švajčiari sa búria proti Covid passom! (VIDEO)
24 | 10 | 2021 I Diana Zaťková
Tisíce demonštrantov v Berne odmietli zavedenie Covid passov zameraných na obmedzenie šírenia vírusu. Na rozdiel od predchádzajúcich októbrových protestov bolo tentoraz zhromaždenie pokojné, informuje portál RT.


Švajčiari sú proti Covid passom



Hlavné mesto Švajčiarska Bern zaplavili v sobotu obrovské davy ľudí. Demonštranti protestovali proti opatreniami Covid-19, ktoré prijala vláda.

Od 13. septembra sa na vstup na verejné miesta v celej krajine vyžadujú certifikáty Covid, ktoré dokazujú, že osoba je zaočkovaná, vyliečená z Covidu alebo má negatívny test PCR.

Vznikajúci vládny kabinet v ČR chce zriadiť ministerstvo pre vzťahy s EÚ
Vo vznikajúcej novej českej vláde by mohol byť aj post ministra pre európske záležitosti. Už skôr o tom hovoril kandidát koalícií na premiéra Petr Fiala. Zástupcovia ďalších strán s týmto návrhom súhlasia. Jedným z dôvodov je blížiace sa... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | TASR

Protest úrady schválili

Protest bol schválený miestnymi úradmi a prebiehal pokojne. V Berne sa v rovnakom čase konal oveľa menší protiprotest.

Používatelia sociálnych médií zdieľali na sieti pochodu Trychlerov – ľudí v tradičných krojoch, ktorí samých seba opisujú ako mierumilovnú komunitu brániacu tradičné švajčiarske hodnoty proti politickým programom.




V novembri bude referendum

Podľa miestnych médií úrady demonštráciu schválili, aby zabránili násiliu a potenciálnym stretom medzi demonštrantmi a bezpečnostnými silami. Polícia začiatkom októbra nasadila vodné delá, aby rozptýlili neoprávnené zhromaždenia.

V novembri budú mať švajčiarski občania možnosť hlasovať za alebo proti používaniu Covid certifikátov  v referende. V júni viac ako 60 % voličov podporilo opatrenia Covid.

Štefan Harabin v rozhovore pre ruský portál rúbe do našich politikov hlava - nehlava
"Ruskému spravodajskému portálu https://regnum.ru/ som poskytol rozhovor," píše redakcii HD Štefan Harabin. Ruská redaktorka, ktorá viedla rozhovor, pripomenula v úvode dialógu, že Štefan Harabin je na Slovensku uznávanou odpornou i politickou... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík