Juraj Draxler našiel recept, ako môže byť Slovensko prvé v akomkoľvek rebríčku
24 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
"V živote, nikdy, ani v zlom sne by si niekto na vládnej úrovni v Nemecku, Rakúsku či Švédsku nedovolil robiť to, čo sa u nás deje už tridsať rokov. Teda stále ohlasovať nejaké reformy, bez toho, aby bolo jasné, kde presne je v systéme chyba," píše Juraj Draxler v statuse na sociálnej sieti. A zverejňuje aj recept, ako dohnať životnú úroveň Západu?

"Hovorím to už roky a hovorím to znovu teraz, keď vláda oznamuje, popri ďalšej vlne covidu, aj vlnu "reforiem", vyvezme do Nemecka, Rakúska či Francúzska Mikloša, INESS, INEKO a ďalších reformátorov, a bez problémov máme do pár rokov rovnakú životnú úroveň," píše. A zverejňuje aj dôvod, kvôli ktorému by sme prvenstvo dosiahli: "Lebo tá ich začne výrazne klesať."

Dušan Čaplovič o prvom konšpirátorovi a mystifikátorovi spomedzi našich politikov
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Vyvezme alebo vyžeňme "reformátorov"

Podľa Draxlera sa u nás reformy robia preto, že medzinárodná biznis tlač a politici a medzinárodní úradníci, často americkí, rôzne "reformy" podporujú a prídu aj osobne ich autorov podporiť. "Lebo tie "reformy" vyhovujú im, nie Slovensku," vysvetľuje.

A dodáva: "To nehovorím ako niekto, kto je proti zmenám. Práve naopak! A nehovorím to ako niekto, kto sa radí k takým tým typickým Ťapákovcom "na čo je to dobré?" a "za socializmu bolo lepšie". Lenže treba naozaj rozlišovať, či niekto mení veci s rozumom a po dôkladnej úvahe, alebo, či si štát nechávame rozbiť "reformnými" pozérmi a biznismenmi," píše. A v závere konštatuje, že na Slovensku zvyčajne platí to druhé. "Vyvezme ich teda, exportujme. Alebo proste vyžeňme von," vyslovuje riešenie na otázku, ako byť prvými v rôznych rebríčkoch.

Štefan Harabin pre Hlavný denník - exkluzívne: Diskusia o vypustení paragrafu 363 je účelová a politicky motivovaná
"Generálny prokurátor Žilinka v kauze Petra Brhela postupoval bez najmenších pochybnosti správne, keď aplikoval ustanovenie § 363 ods. 1 Trestného poriadku. A zrušil jeho obvinenie pre nesplnenie zákonných podmienok na trestné stíhanie." Píše nám... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík