Saková: Táto zúfalá vláda oklamala najzraniteľnejších! Odmieta pomôcť rodinám s deťmi
23 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Vláda odmietla pomôcť rodinám s deťmi. Oklamala najzraniteľnejších a necháva trpieť tisícky domácností. Tvrdí to vo svojom statuse na sociálnej sieti poslankyňa za mimoparlamentnú stranu Hlas SD a bývalá ministerka vnútra počas vlády Petra Pellegriniho Denisa Saková.



Vláda má pokrútené priority

Podľa Sakovej táto zúfalá vláda ukázala, že nebude pomáhať rodinám s deťmi a prednejší je jej boj s opozíciou. "Pýtam sa, ak v kríze ľudia potrebujú pomoc a tento štát im ju neposkytne, peniaze pritom má, kde sa stala chyba?" Kladie exministerka závažnú otázku.

"Kde ministerstvo financií schováva peniaze a prečo ich radšej nedá mamičke, ktorá nahrádza učiteľku aj vychovávateľku a ešte jej aj pre pandémiu klesá príjem?" pokračuje Saková na sieti.
Návrh pandemickej OČR neprešiel

Poslankyňa priznáva, že ju veľmi mrzí, že návrh pandemickej OČR, ktorý mal zvýšiť podporu z pôvodných 55% na 75% z denného vymeriavacieho základu, neprešiel. Vláda podľa nej opäť odignorovala potreby občanov a kvôli jej odmietnutiu navýšenia pandemickej OČR státisíce domácnosti prichádzajú o stovky eur.

"Namiesto toho sme svedkami, ako na poslednú chvíľu predstavujú rozpočet s čudnými prioritami, ktorý akurát povedie Slovensko k strate sociálnych istôt a obrovskému poklesu životnej úrovne," uzatvára Saková.

Pellegrini vyškolil koalíciu: Vysmieva sa občanom, nekoná a predkladá nepodstatné zákony
Strana Hlas - SD sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadrila k začiatku októbrovej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Tá sa začne dnes o 13.00 hod. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Ján Papuga