Nesúhlasím s útokmi. To však nie je nenávisť. To je zúfalstvo
23 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Známy infektológ a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry (61) sa musel ukryť v zahraničí a na Slovensko prichádzal len občas. Spravil tak na odporúčanie polície, keďže zažil fyzické útoky, vyhrážky smrťou jeho deťom a dokonca na neho vytiahli aj strelnú zbraň, píše sa na portáli čas.sk. 



Expert na epidémie

Keď sa covid začal šíriť Európou, o tvrdeniach profesora Krčméryho pochyboval asi málokto. Odvtedy však prešiel nejaký čas a uznávaný profesor by sa dal prirovnať k rozprávkovej postavičke z nejakého animovaného filmu, ktorej je z nejakého jedla veľmi zle, ale presviedča nás o tom aké je fantastické.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľmi zlá služba respirátorom

Profesor v snahe presvedčiť nás, aké sú (zmätočné) pandemické opatrenia nevyhnutné, ledva hovorí. Priznám sa - kvôli môjmu zrakovému handicapu neviem, ako pri tom vyzerá, ale keď som ho po dlhom čase počula hovoriť, znel mi tak, ako keby mu mala, pri všetkej úcte, odbiť posledná hodinka.
"Pre Boha, ten je asi veľmi chorý," konštatovala som pri spravodajstve, ktoré sme doma pozerali.
"Ale kde, kvôli respirátoru sa mu nedostáva vzduchu." skonštatoval už ani neviem ktorý člen našej rodiny. No ak toto pozerajú výrobcovia KN95 alebo FFP3 (či koľko), tak ho budú žalovať za antireklamu. pomyslela som si...
Testovacia spartakiáda, očkovací maratón

Obe "akcie" pán profesor mohutne propagoval. Sám bol testovať v dedinke niekde pri Dunajskej Strede a tesne okolo Nového roka si pred zrakmi kamier ako jeden z prvých na Slovensku nechal pichnúť sérum, teda vakcínu proti covidu-19. Očkovanie mohutne propaguje, hoci otvorene hovorí, že napríklad s prípadnou neplodnosťou ako následok práve očkovania sa treba zmieriť. Otvorene hovorí, že dlhodobé účinky vakcíny nepoznáme.

Štvrtinový Slovák Krčméry sa sťažuje, že sa mu ľudia vyhrážajú a chcú ho fyzicky napadnúť
28 | 09 | 2021 | Peter Sulek

"Útek" do zahraničia





„Bolo tam niekoľko fyzických útokov. Vytiahli a namierili na mňa strelnú zbraň,“ opisuje hrozné skúsenosti v rozhovore pre Nový Čas. Aj s rodinou sa preto rozhodol bývať v zahraničí a na Slovensko dochádzať len v naliehavých pracovných prípadoch. Tých prípadov bolo čoraz viac a momentálne už Krčméry opäť naplno pracuje na Slovensku. „Aj po porade s polício som považoval za rozumné, aby som sa na nejaký čas stal ,pendlerom‘. Pracoval aj býval som mimo a dochádzal som, keď bolo treba,“ vysvetľuje infektológ.



Dodržal sľub

kolegom, že keď budú prírastky prípadov koronavírusu na úrovni dvetisíc denne, tak sa vráti naplno na Slovensko. „Keď je nárast, nie je fér nechať svojich kolegov tak.“ hovorí Krčméry a dodáva, že na nedostatok práce si ani v okolitých krajinách nemôže sťažovať. Zastrašiť sa však nedá.





"My sme jako Papiňák, valí se pára"

spieva v piesni z roku 1990 vtedy ešte Darina Rolincová.  „Útoky zažili syn, aj dcéra.“ konštatuje profesor Krčméry a pri podobných vyhrážkach asi každému normálnemu človeku chodí mráz po chrbte. Ľuďom skrátka už z tých opatrení "prepína" - oni nemôžu pomaly nič, ani keď sa dali zaočkovať, ale páni politici si užívajú život, ako keby nič. O potrebe nosiť respirátory ich presviedča muž, ktorý sa v tej skvelej ochrane dusí. Lepšie to nebude, pán profesor.

Krčméry sa dusil v respirátore. Dole ho však nedal. Potom sa sebaľútosťou skoro rozplakal
Profesor Krčméry poskytol vyjadrenie novinárom po zasadnutí krízového štábu v stredu. Krčméry rovnako ako v minulosti, predviedol v respirátore stav, ktorý nemal ďaleko od kolapsu. Sebaľútosťou nad tým, že sa cíti byť s rodinou ohrozený, sa skoro... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Petra Demková