Blanár: Milanová nezvláda svoju funkciu, načo nám je?
23 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Načo nám je takáto ministerka kultúry? Pýta sa vo svojom statuse na sociálnej sieti poslanec parlamentu za Smer - SD a bývalý predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. Milanová nezvláda svoju funkciu!



Rezort je v absolútnom rozklade

"Z posledných aktivít ministerstva kultúry je možno vidieť, že tento rezort je v absolútnom rozklade a, žiaľ, musím skonštatovať, že ministerka Milanová nezvláda svoju funkciu," hodnotí poslanec prácu Milanovej.

Podľa Blanára to začalo neriešením problémov v kultúre v súvislosti s pandémiou. Dôsledkom toho bola vlna nespokojnosti kultúrnych i umeleckých pracovníkov a tvorcov počas jari tohto roka. A mnohí na to tvrdo doplatili a dodnes sa z toho nespamätali.
Matica je vraj nezmyselná

Popritom sa podľa smeráka ministerka z OĽaNO podpísala pod okresávanie financií na tradičné slovenské inštitúcie. "Napríklad Matici slovenskej zobrala z rozpočtu viac ako 400 tisíc eur a označila ju za nezmysluplnú pre 21. storočie," krúti hlavou Blanár.

Matovič cerí zúbky a vyzýva Fica: V ringu to bude boj o život!
Vyskúšal si novú rolu! Bývalý podnikateľ, bývalý opozičný politik, bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič si nenechal ujsť príležitosť predstaviť sa najnovšie ako herec v populárnom seriály Pumpa na obrazovkách RTVS. Nenabral si... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

OĽaNO dáva prednosť Csemadoku

Poslanec upozorňuje, že na strane druhej je tu návrh zákona poslanca Gyimesiho z OĽaNO, podľa ktorého by ministerstvo kultúry malo vyčleniť ďalších 300 tisíc eur ročne iba Maďarskému spoločenskému a kultúrnemu zväzu na Slovensku - Csemadoku.
Urazila odkaz SNP

"A v týchto dňoch sa ministerka kultúry zapísala do dejín tým, že sa doslova zbavuje zodpovednosti za Múzeum SNP v prospech ministra obrany Jaroslava Naďa.  Argumentuje pritom, že veď SNP bola len vojenskou záležitosťou, čím urazila historický a národnoštátny odkaz Slovenského národného povstania," myslí si Blanár.

Poslanca preto už ani neprekvapuje Milanovej ľahostajnosť voči maďarským aktivitám na južnom Slovensku v súvislosti s posilňovaním maďarského vplyvu cez dotácie na obnovu kostolov.
Ako ministerka kultúry zlyháva

"Milanová jednoznačne ako ministerka kultúry zlyháva. A to ani nehovorím o tom, že si nevšimla storočnicu Alexandra Dubčeka, pričom jej neaktivitu musela suplovať práve Matica slovenská, ktorú ona zatracuje," dodal politik na záver.

V decembri ministerstvo "zalepí" oči učiteľom TOUTO sumou
Včera minister školstva Gröhling pre Plusku potvrdil, že všetci učitelia základných, stredných a špeciálnych škôl dostanú k decembrovej výplate odmenu v takejto výške. Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Eka Balašková