Smer už má otázky k petícii za referendum. A píšu Čaputovej, aby sa zase nemohla vykrúcať
21 | 10 | 2021 I TASR
Smer už má otázky k petícii za referendum. Predseda strany Robert Fico už aj má pripravený list pre prezidentku Zuzanu Čaputovú, informuje TASR.

Predsedníctvo Smeru schválilo otázky, ktoré sa týkajú petičnej akcie na vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. Fico to oznámil na tlačovej konferencii. V sprievodnom liste, ktorý budú adresovať prezidentke SR Zuzane Čaputovej, je žiadosť, aby sa hlava štátu vyjadrila, či sa v súvislosti s otázkami obráti na Ústavný súd (ÚS) SR alebo nie.

"V liste ju informujeme, že ak do určitého termínu neodpovie, budeme to považovať za súhlas so znením listu a že sa neobráti na ÚS," oznámil Fico.

Líder Smeru avizoval, že prípadnú petičnú akciu na podporu referenda bude organizovať Smer-SD. Zopakoval, že referendum považuje za jedinú možnosť, ako uskutočniť predčasné voľby, a tie zasa vníma ako jediný "ventil" na upokojenie súčasnej situácie. "V prípade, že sa pani prezidentka rozhodne obrátiť na Ústavný súd, opäť bude chcieť zmariť referendum," dodal Fico.

Fico avizoval, že 17. novembra bude Smer organizovať stretnutie s občanmi pri kladení vencov k soche Alexandra Dubčeka v Bratislave. Predpoludním ten istý deň sa bude konať snem strany.

Vyjadril sa aj k zisteniam Investigatívneho centra Jána Kuciaka o sieti podozrivých schránkových firiem. Štát im poslal milióny eur z pandemickej prvej pomoci. Fico vyhlásil, že nejde o náhodu, ale ide o organizovaný zločin. Neverí, že by o tom rezort práce pod vedením ministra Milana Krajniaka nevedel.

Milan Mazurek: Poslanci vládnej koalície si zvýšili platy
21 | 10 | 2021 | Mihale Razgyelova