USA prehrali boj o umelú inteligenciu s Čínou (Heinz Steiner)
20 | 10 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Heinza Steinera (Report24)


Čína už za pár rokov získa výrazný náskok v oblasti umelej inteligencie pred USA. Na etické princípy nehľadí. Kybernetická ochrana USA je na úrovni materskej školy.


Pokrok Číny v oblasti umelej inteligencie a ďalších nových technológií jej umožní ovládnuť svet. USA už premeškali šancu tomu zabrániť. Takéto varovné slová zazneli z úst Nicolasa Chaillana, prvého softvérového šéfa amerického letectva. Ten v posledných troch rokoch dohliadal na úsilie Pentagonu zlepšiť kybernetickú bezpečnosť. Chaillan však ešte v septembri oznámil svoju rezignáciu. Urobil tak na protest proti pomalému tempu technologického pokroku v americkej armáde.
Čína je na dobrej ceste k tomu, aby ovládla všetko: médiá, geopolitiku...

Spojené štáty v najbližších 15 až 20 rokoch už nemajú šancu v tomto smere voči Číne. Tá sa predrala do popredia vďaka umelej inteligencii, strojovému učeniu a kybernetickým schopnostiam. Je tak na dobrej ceste ku globálnej kontrole a k ovládnutiu všetkého – od mediálneho pokrytia až po geopolitiku.

Napätie sa stupňuje: Vzniká nový krvavý konflikt na Balkáne? (Heinz Steiner)
Komentár Heinza Steinera (Report24) Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Washington vynakladá na armádu trikrát viac peňazí ako Peking, ale tieto peniaze sa využívajú v nesprávnych oblastiach. Umelá inteligencia a ďalšie nové technológie sú pre budúcnosť Spojených štátov dôležitejšie než rozsiahle a vysokorozpočtové hardvérové projekty, ako je piata generácia stíhačiek F-35. Tie sa stanú zastaranými, ak budú Číňania pokračovať vo výskume umelej inteligencie a na bojiská budúcnosti vyšlú autonómne systémy, ktoré budú reagovať rýchlejšie než človek.
Číňanov nezaujímajú etické princípy

Jednou z prekážok pre USA a Západ vo všeobecnosti  je prebiehajúca diskusia o etike umelej inteligencie. Čínske spoločnosti naproti tomu aktívne spolupracujú so svojou vládou v oblasti umelej inteligencie a masívne do nej investujú. Číňanov nezaujímajú etické princípy, pokiaľ im výsledok vyhovuje. Americké spoločnosti, ako napríklad Google, sa naproti tomu zdráhajú spolupracovať s americkými úradmi.

Zo sľubov "očkovacieho guru" Ugura Sahina z Biontechu nič nezostalo (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report 24) Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kybernetická obrana USA je na úrovni materskej školy

Kybernetická ochrana amerických úradov je slabá a v niektorých prípadoch pripomína úroveň materskej školy. Chaillanova rezignácia z postu softvérového šéfa amerických leteckých síl Pentagonu vyvolala rozruch po tom, ako ju začiatkom septembra oznámil v otvorenom liste. Sťažoval sa, že byrokracia a nedostatok zdrojov mu bránia v riadnom vykonávaní jeho práce, dodáva Heinz Steiner v Report24.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová