Miloš Zeman žije, ale hyeny už tancujú. Reaguje Andor Šandor
20 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Renomovaného bezpečnostného analytika a bývalého náčelníka českej Vojenskej spravodajskej služby Andora Šándora pobavili argumenty, kvôli ktorým by mal Miloš Zeman odovzdať ako prezident Českej republiky svoje právomoci. Jeden z argumentov sa týka aj Armády Českej republiky. Názor Andora Šandora zverejnili na stránkach parlamentnilisty.cz.


Podľa Šándora ide o argument, že Miloš Zeman musí rýchlo odovzdať svoje právomoci, aby armáda nebola bez vrchného veliteľa. Andor Šandor si myslí, že ozbrojené sily rozhodne nevisia na perách svojho  generalissima a rola prezidenta je značne obmedzená.

Zeman by mal podľa toho, čo zverejnili parlamentnilisty.cz odovzdať svoju funkciu iným, po dobu, kým má zdravotné problémy a nachádza sa v akejsi bubline, pretože si nemôže plniť funkciu vrchného veliteľa vojenských síl v Čechách.

„Politici radi panikária, je to náhrada za úspech,“ bola reakcia Andora Šandora. A dodal, že rola prezidenta je obmedzená na vymenovanie ministra obrany, náčelníka generálneho štábu a menovanie generálov.

Milan Markovič: Akosi sa s tým nemienim zmieriť...
Prišla mu SMS, že sa má prísť zaočkovať. A vzápätí pokyn, nech si chráni svoje zdravie ... a Milan Markovič netuší, ktorým z týchto pokynov sa má riadiť, tvrdí pre portál 40plus. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Neistý stav vôbec nemusí znamenať, že je na tom prezident zle

Pod príspevkom, ktorý zverejnil Andor Šandor na sociálnej sieti sa objavili rôzne komentáre. Medzi nimi aj vyjadrenie Ústrednej vojenskej nemocnice k zdravotnému stavu prezidenta, ktoré novinárom prečítal predseda Senátu Miloš Vystrčil. Z vyjadrenia vyplynulo, že prognóza, ktorá sa týka prezidentovho stavu je „veľmi neistá“. To podľa primára a politika TOP 09 zo Sokolova pôsobilo dostatočne dramaticky na to, aby Miloša Zemana jeho odporcovia pochovali zaživa. Podľa iných, neistý stav vôbec nemusí znamenať, že je na tom prezident zle. V súvislosti s jeho zdravotným stavom sa umiernene vyjadroval aj Babiš.
"...když hyeny tančí bruselský valčík..."

Na rýchle odstavenie Zemana tlačia senátori Miloš Vystrčil a Pavel Fischer, ktorých Zeman porazil v parlamentných voľbách. Babiš vyzýva k odstúpeniu kancelára Mynáře a ďalších prezidentových spolupracovníkov. Šandor si myslí, že vzhľadom k doterajším Babišovým vzťahom s prezidentskou kanceláriou by aktuálne hrdinstvo premiéra Babiša, voči kancelárii prezidenta a jeho vedenia, mohlo byť vzorom zásadových občianskych postojov. Šandor vyjadrenie priniesol na sociálnej sieti.

A pod ním v komentároch napísaných päť slov: "...když hyeny tančí bruselský valčík ..."

Nedotýkajte sa vedenia, ani na hlavu padnutého!
Nikdy, skutočne nikdy to neurobte, ak nemáte správne politické krytie. Kedysi dávno za socializmu hore cez Červený Kríž v Bratislave nechodili trolejbusy. Cez štvrť, v ktorej mali vilu takmer všetci z ústredného výboru štátostrany. Istý vodič... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Ivan Brožík