Horúca novinka: Prezidentský kandidát a otravný youtuber Martin Daňo čelí ďalšiemu obvineniu!
20 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Najčistejší z najčistejších lieta v poriadnom maléri. Kandidát na prezidenta môže skončiť v base až na tri roky. O komže je vlastne reč? O kontroverznom youtuberovi a aktivistovi Martinovi Daňovi.


Martin Daňo aj s jeho „mediálnym“ kolegom Rudolfom Vaským mnohým ľuďom poriadne liezli na nervy. Daňo to celé vyšpikoval svojou kandidatúrou na prezidenta, kde však úplne zhorel. Ako informuje portál aktuality.sk teraz má na krku vážny problém. NAKA ho opäť obvinila z výtržníctva, pričom za jeho verbálne útoky môže skončiť za mrežami až na tri roky.
Trestný zákon nepostihuje len fyzické, ale i verbálne útoky

Kontroverzný youtuber a aktivista Martin Daňo je verejnosti známy aj ako neúspešný prezidentský kandidát z volieb v roku 2019. So zákonom mal však problémy už viackrát. Čo vlastne spáchal teraz? Pre neho v podstate nič, pretože on je zvyknutý ľudí urážať do špiku kosti, pritom sa sám tvári ako jeden z členov najsvätejšej trojice. Tentokrát mu zavarilo video, v ktorom vulgárne napádal známeho moderátora Sajfu a jeho manželku Veroniku. Spomínané video, ktoré Daňo zverejnil ešte v roku 2019, už dnes podľa portálu aktuality.sk na Youtube nenájdete, lebo Daňo ho medzitým na základe rozhodnutia súdu zmazal.

Martin Daňo údajne vyzbieral až 17 poslaneckých podpisov na prezidenta
23 | 01 | 2019


V časti uznesenia, ktoré youtuber zverejnil na sociálnej sieti, sa Daňo vo videu „dopúšťal hrubých neslušností tým, že slovne napádal manželku Mateja Cifru”. Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú napádal za jej vzhľad, o jej manželovi zasa tvrdil, že je zlatokop. Obaja sa preto rozhodli na Daňa podať trestné oznámenie. „Riešili sme to s právnikmi, boli sme k tomu normálne vypovedať,“ prezradil Matej Cifra. „Svätý“ Daňo má smolu v tom, že Trestný zákon nepostihuje len fyzické, ale i verbálne útoky a za výtržníctvo mu teraz hrozia tri roky za mrežami. Daňo stále čelí niekoľkým obvineniam, ba istý čas dokonca pobudol vo väzbe.

NAKA obvinila Martina Daňa za daňový podvod
Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa zo spáchania daňového podvodu. Čítať ďalej
04 | 12 | 2019 | tasr

V base to už pozná, takže môže ísť do známeho prostredia

Skúsme si pripomenúť niekoľko z jeho výstrelkov. Začiatkom decembra 2019 ho NAKA obvinila z daňových podvodov. Daňo si mal ako konateľ niekoľkých firiem v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH vo výške takmer 190-tisíc eur. Krátko po vznesení obvinenia ho však policajti zadržali aj z iného dôvodu. Jeho i Rudolfa Vaského obvinili z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.

Daňo podáva trestné oznámenie na Hríba, Šeligu a spol. Dôvodom má byť spoločný nočný záťah!
Martin Daňo je znova aktívny. Kontroverzný novinár a aktivista opäť uverejňuje videá. Dnes dokonca vyhlásil, že podáva trestné oznámenie. Na podpredsedu parlamentu v demisii Juraja Šeligu, novinára Štefana Hríba, poslankyňu Janu Žitňanskú a... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | René Skalný


Daňa okrem toho obvinili aj z prečinu podnecovania, keď spolu s Vaským v minulosti pravidelne zverejňovali nenávistné videá, v ktorých sa vyhrážali nielen politikom, ale aj niektorým novinárom. V rukách pritom zvykli držať kovové roxorové tyče. Koncom roka 2019 vzal sudca Daňa do väzby, ale asi o mesiac ho z nej prepustili. Bratislavský Krajský súd mu však uložil zákaz zverejňovať videá na internete.

Bloger Daňo odkazuje Matovičovi: Igor, polož to a budeš frajer! Inak ti Remišová zatlačí oči
05 | 03 | 2021 | editor01hd