Rusko robí "veľkú chybu", že sa nezbližuje so Západom, ale s Čínou, tvrdí bývalý Trumpov poradca
17 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Bývalý americký poradca pre národnú bezpečnosť John Bolton pre portál RT uviedol, že Moskva si zvolila nesprávnu stratégiu tým, že namiesto napravenia vzťahov s USA a západnou Európou si vybudovala silnejšie väzby s Pekingom.


"Myslím si, že najväčšia bezpečnosť Ruska spočíva v napravenia vzťahov na západe, nie na východe," uviedol Bolton. Dodal, že nie je v dlhodobom záujme Ruska sa úzko spájať s Čínou. „Oddelením sa od potenciálu bližších vzťahov so Západom, ktorý sme mali po rozpade Sovietskeho zväzu, sme stratili veľa času a príležitostí," ďalej poznamenal.



Poradca bývalého prezidenta Donalda Trumpa uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin sa rozhodol užšie spolupracovať s Pekingom.

"A myslím si, že je to pre Rusko veľká chyba. Myslím si, že Rusko má veľa ropy, ktorú predáva Číne, má strategické zbrane, ktoré predáva Číne. Avšak si myslím, že Rusko robí veľmi zlé rozhodnutie,“ vyhlásil Bolton.

Bolton vinil hlavne USA a jej neochotu rokovať o novej dohode o kontrole zbraní s Ruskom. Vďaka tomu môžeme vidieť vzostup Číny ako hlavnej jadrovej veľmoci. Dodal, že počas studenej vojny boli tieto dohody v zásade „bipolárnym vyjednávaním“ medzi USA a Ruskom, aj keď niekoľko ďalších krajín malo atómové bomby.

Hesensko umožní všetkým podnikom zakázať vstup nezaočkovaným zákazníkom. Aj do potravín!
Hesensko sa stalo prvým nemeckým štátom, ktorý umožnil podnikom odmietnuť prístup k základným potrebám pre nezaočkovaných, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Lukáš Leca