Koho by ste volili, keby boli voľby o týždeň? Na svete sú prekvapivé výsledky
16 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Takúto otázku občas kladú prieskumné agentúry svojim respondentom. Agentúra AKO pre TV JOJ zbierala dáta od tisícky respondentov v období medzi 7. a 14. októbrom a vyšli im prekvapivé výsledky.



Kto by sa dostal do "prvej trojky"?

Najväčšiu podporu by v októbri získala strana Hlas-SD (18,2 %). Druhá by bola SaS (14,5 %) a tretí Smer-SD (13,8 %) voličských hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre TV Joj na vzorke 1 000 respondentov.

V nedeľu o pol druhej v Rimavskej Sobote. Hej, hor sa, Slovač! Zvíťazíme! Burcuje Blaha (VIDEO)
Slovensko sa v nedeľu opäť chystá do ulíc. Nie však v hlavnom meste, ale v Rimavskej Sobote, kam pozýva ľudí na míting Smer. Ľudia sa tam postavia proti nenávidenej vláde, ktorej už majú plné zuby. Pomôže to? Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Hnutie OĽANO by podľa tohto prieskumu podporilo 9,2 % opýtaných. Progresívne Slovensko by získalo 8,6% hlasov a hnutie Sme rodina 7,4%. Nasleduje KDH s 5,9 % hlasov a Republika s piatimi percentami.
Ako by to vyzeralo v parlamentných laviciach

Podľa prieskumu by Hlas-SD by získal 33 postov v parlamente, SaS 26 a Smer-SD zhodne po 25 poslancov. OĽANO by získalo 17 miest, Progresívne Slovensko by obsadilo 16 kresiel, Sme rodina by malo 13 mandátov, KDH 11 zástupcov a Republika 9.
Toto nikoho neprekvapí

Mimo parlamentných lavíc by sa ocitli ĽSNS s 2,3 % a strana Za ľudí - tú by volilo 2,1 % opýtaných. Ani nie percento by získali strany ako Dobrá voľba, Socialisti, KSS či Maďarské fórum.

Prezidentka Čaputová ide medzi svojich: Vystúpi na pochybnom ESET Science Award
16 | 10 | 2021 | TASR

V dnešnej napätej atmosfére

však môžeme naozaj len tipovať, ako by parlamentné voľby dopadli reálne. Ľudia sa neradi zverujú s informáciou, koho budú voliť. Spoločnosť je natoľko roztrieštená, že pomaly ešte aj rodiny sú schopné rozhádať sa pre politické názory. To vedie k tomu, že ľudia nemajú chuť prezentovať svoje politické názory.