Keď si Daniel Lipšic dával robiť poriadne drahé prieskumy za štátne!
16 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Písal sa rok 2006. Ministrom spravodlivosti bol Štefan Harabin. Jeho predchodcom Daniel Lipšic, dnes už špeciálny prokurátor. Prieskumy verejnej mienky si rezort spravodlivosti, ktorému šéfoval vtedy Lipšic, a rezort vnútra, ktorému šéfoval Vladimír Palko, dali urobiť za štátne. Stáli nás 2,4 milióna, resp. 5 miliónov korún. Informáciu priniesol v roku 2006 HN.

Otázky v prieskume boli absurdné. "Pýtali sa občanov, čo sa im páči a nepáči na Danielovi Lipšicovi. A či spájajú budúcnosť Slovenska s Vladimírom Palkom. Vyzývali tiež ľudí, aby označili politika, ktorý je podľa nich správny chlap a ktorému najviac držia palce," informovali v HN.

Rómsky kráľ z OĽaNO Pollák sa hrá na prokurátora, sudcu a kata v jednom
Tri v jednom je pre niekoho dobrá náhrada kávy, ale ak sa do pozície troch v jednom postaví nami volený zástupca, niečo s právnym štátom asi nie je celkom v poriadku. Vlastne to vie väčšina z nás už dávno... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Harabinovi vtedy dala za pravdu aj Aliancia Fair-Play

Harabin vtedy podľa HN vyzval Daniela Lipšica, aby sa prestal skrývať za frázy a priznal, že prieskum slúžil na jeho stranícke a politické ciele. "Funkcia ministra spravodlivosti nemôže byť zneužívaná na túžbu po moci a popularite," uviedol v roku 2006 Harabin. V tedy mu dala za pravdu aj Aliancia Fair-play. "Skúmanie osobnej popularity nie je dôvodom na to, aby bolo hradené z verejných zdrojov," uviedla podľa denníka HN riaditeľka mimovládnej organizácie Zuzana Wienk.

Vladimír Palko, ktorý pred nástupom Róberta Kaliňáka riadil rezort vnútra musel vysvetľovať tiež. Vnútro si dalo urobiť päť prieskumov za 5 miliónov korún. V rámci nich podľa HN skúmali aj názory verejnosti na osobu vtedajšieho ministra, ktorým bol práve Vladimír Palko.

Aj Matovič si už urobil z Milanovej toaleťák! Vraj zabudnime na zrušenie kvót na slovenskú hudbu!
15 | 10 | 2021 | TASR

Ako dopadol prieskum s absurdnými otázkami

Ani Lipšic, ani Palko nevideli dôvod na vrátenie peňazí. Prieskum podľa HN dopadol nasledovne: "Exminister vnútra Vladimír Palko bol pre niektorých z opýtaných povýšenecký a málo razantný. Ľudia si na ňom najviac cenili slušnosť. Nebol vnímaný úplne pozitívne," informovalo HN. Daniela Lipšica za slušného, čestného, seriózneho človeka označilo v roku 2006 podľa HD iba 3,4 percenta opýtaných. "14,1 nevedelo povedať k jeho pozitívam nič. Výhrady k nemu nemalo 12,8 percenta ľudí," informovali.
Dnes sú tieto zabudnuté veci opäť aktuálne

Dnes sú tieto zabudnuté veci opäť aktuálne. "Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin podáva generálnemu prokurátorovi Žilinkovi trestné oznámenie na Daniela Lipšica. Práve za jeho konanie z roku 2005, keď si nechal z rozpočtových prostriedkov ministerstva spravodlivosti zaplatiť súkromné prieskumy verejnej mienky,"
Harabin: Podávam trestné oznámenie na Lipšica! (VIDEO)
To, čo bolo už nejaký čas "na spadnutie", sa stalo realitou. Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin podáva generálnemu prokurátorovi trestné oznámenie na Daniela Lipšica. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková
denník HD, potom ako video na sociálnej sieti zverejnil Štefan Harabin.

Harabin: Podávam trestné oznámenie na Lipšica! (VIDEO)
To, čo bolo už nejaký čas "na spadnutie", sa stalo realitou. Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin podáva generálnemu prokurátorovi trestné oznámenie na Daniela Lipšica. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková