Generálna prokuratúra: Konšpiračný denník SME a redaktor Kováč zase klamú
15 | 10 | 2021 I TASR
Generálna prokuratúra prostredníctvom TASR upozorňuje, že konšpiračný denník SME a jeho redaktor Peter Kováč klamú. Nepravdivého výroku sa mali dopustiť tvrdením, že prokurátor Peter Šufliarsky bol v kontakte s kriminálničkou Alenou Zsuzsovou.

Upozorňujeme, že nie je pravdivé skutkové tvrdenie uverejnené dňa 14. októbra 2021 v printovej forme novín SME. V článku redaktora Petra Kováča s názvom „Zsuzsová za objednávku vraždy dostala 21 rokov".

V článku redaktor Peter Kováč prezentoval nepravdivé skutkové tvrdenie, že „(...) Kočnera následne informovala, ako si píše s viacerými prokurátormi vrátane bývalých špičiek Generálnej prokuratúry, ako boli René Vanek či Peter Šufliarsky alebo aj s politikmi (...)“.

Takto prezentovaný článok redaktora novín implikuje nepravdivé skutkové tvrdenie o osobe Mgr. Petra Šufliarskeho.

Pravdivé skutkové tvrdenie je, že Alenu Zsuzsovú nepozná, nie je s touto osobou v žiadnom vzťahu, nepozná jej osobné, majetkové a ani iné pomery a vzťahy a nikdy s touto osobou nekomunikoval žiadnym spôsobom a formou."

Mgr. Peter Šufliarsky o opravu nepravdivého skutkového tvrdenia denník SME žiadal. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúr (GP) SR Jana Tökölyová.

Radačovský: Pán Zurian, žiadne obavy, veď generálovi Lučanskému sa v podstate nič nestalo
Europoslanec reaguje na správy o tom, že bývalý šéf NAKA sa bojí, že dopadne ako M. Lučanský. S veľkou dávkou irónie Radačovský napísal, že Lučanskému sa vlastne nič nestalo. Upozornil, že vyšetrovanie smrti generála ukončení nie je, akokoľvek sa... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Petra Demková